Home / Invatamant / Examenul de rezidențiat la UMF Tîrgu Mureș

Examenul de rezidențiat la UMF Tîrgu Mureș

Distribuie

581 de absolvenți de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie au susținut astăzi, în centrul universitar Tîrgu Mureș, examenul de rezidențiat. Dintre aceștia, cei mai mulți absolvenți care s-au prezentat în sălile de concurs de la Universitatea de Medicină și Farmacie au fost la Medicină – 435, diferența la Medicină Dentară – 108 și Farmacie – 38.

 

Concursul a mai fost organizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara, pe cele aproape 4.000 de locuri și posturi (3524 de locuri și peste 400 de posturi) s-au duelat 6800 de candidați. Cele mai multe locuri oferite sunt la chirurgie generală – 181, urmate de medicină internă – 157 de locuri și medicină de familie – 154.
Examenul organizat de Ministerul Sănătății a constat într-un test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările au fost diferite, în funcţie de domeniul de concurs.
La terminarea concursului, candidații au predat șefului de sală, sub semnătură, grila de răspuns. Corectura acestor grile se face în mod electronic prin scanare, în sala de concurs, în prezența autorului și a încă 2 candidați din sala respectivă, care vor fi nominalizați în procesul-verbal al sălii și care vor semna pe acesta și pe grilele candidaților. După anunțarea punctajului tuturor candidaților din sala respectivă, șeful de sală, în prezența a 3 candidați, ambalează și sigilează plicul cu grilele corectate și unitățile de memorie externă (memory stick) predat de personalul desemnat pentru operațiunea de scanare. Pe durata corectării lucrărilor candidații rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală.
Eventualele contestații privind răspunsurile corecte sunt depuse de candidați până la ora 16, în ziua de 20 noiembrie 2017, la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut concursul.
Comisia centrală de rezidențiat analizează și comunică răspunsurile corecte rămase definitive, în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor. Comunicarea grilei corecte rămase definitivă se face prin publicarea pe site-ul rezidentiat.ms.ro, pe paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie și prin afișarea la sediul comisiei locale de concurs și constituie răspuns la contestațiile primite.
Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfășurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă. Clasificarea este națională și se face pentru fiecare domeniu în care s-a desfășurat concursul. Clasificările se vor afișa simultan pe site-ul rezidentiat.ms.ro și pe paginile de internet ale celor 6 universități de medicină și farmacie.
Potrivit metodologiei examenului de rezidențiat, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60 % din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu. (L. V.)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.