UPDATE: Emoții pentru Claudiu Maior. Decizie finală referitoare la controlul judiciar Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1078 Vizualizări

UPDATE: Emoții pentru Claudiu Maior. Decizie finală referitoare la controlul judiciar

Curtea de Apel Tîrgu Mureș a înregistrat în 18 noiembrie contestația DNA prin care procurorii Serviciului Teritorial Anticorupție Tîrgu Mureș solicită menținerea măsurii preventive a controlului judiciar și a interdicției de a intra în Primăria Tîrgu Mureș și de a se întâlni cu angajații municipalității.
Completul de judecată va analiza mâine, 22 noiembrie, cererea DNA.
Tribunalul Mureș a decis vineri, 17 noiembrie, revocarea măsurii controlului judiciar dispusă în dosarul în care Claudiu Maior este trimis în judecată pentru uzurparea de calități oficiale.
Claudiu Maior este inculpat pentru că, în calitate de consilier al primarului municipiului Tîrgu Mureș, în perioada 9 martie 2016 – 29 iunie 2017, a îndeplinit acte – semnarea a 9198 ordine de plată emise de Municipiul Tîrgu Mureș – ce nu intrau în atribuțiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. Interdicția a rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenția Națională de Integritate (ANI) și confirmată de instanță prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare a avut ca efect pierderea, de către Maior Sergiu Claudiu, a dreptului de a ocupa o funcție sau o demnitate publică în următorii 3 ani.
De altfel, în cauză mai sunt inculpați edilul Dorin Florea și fostul secretar al municipiului, Andrei Mureșan.
Mai multe detalii despre dosar găsiți AICI.

UPDATE. Miercuri, 22 noiembrie. 16.00. Completul de judecată de la Curtea de Apel Tîrgu Mureș și-a luat un răgaz până vineri, 24 noiembrie, și a amânat astăzi pronunțarea asupra contestației DNA. În încheiere, judecătorul a motivat astfel: „Având nevoie de timp pentru deliberare şi pronunţare”. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE