„Hai sa dăm mână cu mână” la Sărmaşu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 560 Vizualizări

„Hai sa dăm mână cu mână” la Sărmaşu

Catedra de ştiinţe socio-umane a Liceului Teoretic „Samuil Micu” din Sărmaşu, în colaborare cu Primăria Oraşului Sărmaşu, au desfăşurat marţi, 23 ianuarie, programul cultural-artistic intitulat „Hai sa dăm mână cu mână”. Activitatea a fost organizată pentru a sărbători Mica Unire din 24 Ianuarie şi a cuprins discursuri publice, recitaluri de poezii, jocuri populare şi momente muzicale.

Colaborare dascăli – elevi

În deschiderea manifestării, organizat în incinta Casei de Cultură din Sărmaşu, s-a dat citire cuvântului transmis de către ing. Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu, după care Vlad Covaci, directorul Liceului Teoretic „Samuil Micu”, a evidenţiat importanţa Unirii Principatelor Române, precum şi importanţa sărbătoririi acestui eveniment.

Pornind de la spusele domnitorului Alexandru Ioan Cuza „Unirea e singura stare politică ce poate să asigure viitorul nostru şi să ne permită organizarea ce o aşteptăm de atât de mult timp”, profesor de istorie Radu Tolan a reliefat importanţa Unirii şi a unităţii naţionale, printr-un frumos discurs susţinut în faţa spectatorilor.

Pentru buna desfăşurare a spectacolului au fost implicaţi numeroşi elevi, de la clasa a V-a la clasa a XII-a, îndrumaţi de prof. Elena Jucan, directoare adjunctă a Liceului Teoretic „Samuil Micu”, precum şi de profesorii Călin Costan, Radu Tolan şi Anca Chirilă – coordonatoarea programului.

Un exemplu de dragoste şi comuniune a fost oferit de părintele ortodox Daniel Camară, coordonatorul corurilor „Amadeus” şi „Belcanto”, care de-a lungul timpului a presărat seminţele patriotismului în sufletul elevilor, care au încolţit şi de această dată prin frumoasa interpretare a cântecelor patriotice şi folclorice.

„Momente de înălţare sufletească, au avut loc atunci când elevii liceului nostru au recitat cu dragoste şi devotament poezii patriotice”, a afirmat prof. Elena Jucan.

Recitaluri de poezie

Astfel, Codruţa-Elena Jucan a recitat un fragment din „Scrisoarea a III-a” de Mihai Eminescu, Maria Preda a recitat „Răsună toaca” de Octavian Goga, Alexandra Şugar a recitat poezia „Limba noastă” de Al. Mateevici, Daria Biro a recitat poezia „Patria noastră” de George Coşbuc, Maria Iordache a recitat poezia „Cuza Vodă” de Vasile Alecsandri, Raluca Moga a recitat poezia „Deşteptarea României” de Vasile Alecsandri şi Raul Raţiu a recitat poezia „Pe-al nostru steag” de Alexandru Bârseanu.

În cadrul aceluiaşi eveniment, invitaţii au urmărit elevii din Ansamblul „Doina Sărmaşului”, care au delectat asistenţa cu o suită de dansuri populare din zona Transilvaniei.

Evenimentul cultural a fost prezentat de eleva Codruţa-Elena Jucan, care prin talent şi spontaneitate, a dat suflet programului şi în încheiere i-a determinat pe cei prezenţi să dea mână cu mană şi să întindă Hora Mare.

„Popor român, de-ai conştiinţă/ Şi înţelegi istoria ta,/ Luptă pân′ la biruinţă,/ Să fim uniţi, hai nu mai sta!”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE