Share

Home / Cultură / „Bucurie și fericire” revine în Bastionul Măcelarilor!
Imagine din „Bucurie și fericire“ (Sursa: pagina Facebook Teatru 3G)

„Bucurie și fericire” revine în Bastionul Măcelarilor!

„Bucurie și fericire” de Székely Csaba tratează un subiect sensibil: situația comunității gay din Transilvania. Dar de fapt, acesta nu este deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate și să tacă. Și să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Și atunci toată lumea este fericită. Piesa prezintă niște oameni obișnuiți. Femei și bărbați, orășeni și săteni, gay și heterosexuali. Niște destine paralele care se întâlnesc și se despart. Având câteva certuri nesemnificative, probleme false, frecușuri, isterii minore. Nimic important. Sunt oameni fericiți.

„Bucurie și fericire” este cel de-al doilea spectacol realizat în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Terapie socială prin teatrul contemporan”, implementat de Teatru 3G, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Târgu-Mureș.

„Replicile sunt specifice lui Székely Csaba: pline de miez, inteligente, hazoase şi la obiect, iar personajele sunt interpretate impecabil de o echipă de actori (mare parte provenind din zona independentă şi colaboratori mai vechi ai lui Andi Gherghe) care susţin cu mult rafinament un text provocator şi delicat.”
Andrei Vornicu – Blogurile Adevărul

Spectacolul va avea loc joi, 19 aprilie, ora 19.00, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală.

Din distribuție fac parte actorii Fodor Piroska (Zita), Benedek Botond (Ádám), Orbán Levente (Béla), Kovács Károly (Dénes), Nagy István (Elek), Badics Petra (Judit), Szász Réka (Tekla). Simon K. Attila este asistent de regie, iar Andi Gherghe semnează regia.

Prețul unui bilet întreg este 25 lei, iar pentru pensionari și studenți este 15 lei.

Pentru rezervări vă rugăm să dați click pe acest link: http://reservr.net/u/Teatru-3G/event/XFkQKIMfke35ehEm

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Program bogat în cadrul evenimentului Teatru la Centenar

Teatrul Național Târgu Mureș (prin cele două Companii ale sale, Liviu Rebreanu și Tompa Miklós) …

Share
Share