Share

Home / Business / Cazuri noi de muncă fără forme legale. Amenzi de peste 200.000 de lei!

Cazuri noi de muncă fără forme legale. Amenzi de peste 200.000 de lei!

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii martie 2018, au fost efectuate 36 acțiuni de control în domeniul  relațiilor de muncă.

Potrivit informaţiilor furnizate de jrs. Eva Man, inspector şef al ITM Mureş, aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în Revisal în termenul legal.

“Cu ocazia acestor verificări au fost identificate opt persoane care lucrau fără forme legale și şase persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 24 agenți economici, din care opt agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 de avertismente şi 22 de amenzi în cuantum de 222.800 de lei și s-au dispus 113 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate”, a precizat jrs. Eva Man.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: baruri, restaurante, activități pe bază de contractare temporară a personalului, fabricarea pâinii, transporturi, fabricarea bicicletelor şi asociații de proprietari.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Modelul mureșean al combaterii violenței în familie, în Top 100 din România

Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) Târgu-Mureș a fost inclus în top 100 …

Share
Share