Undă verde pentru Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș. Se reiau zborurile de azi Administratie
  • redactia
  • 2 comentarii
  • 4310 Vizualizări

Undă verde pentru Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș. Se reiau zborurile de azi

Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș a primit de puțină vreme, în această dimineață, autorizația de funcționare din partea Autorității Aeronautice Civile, astfel încât prima cursă programată să decoleze de la Vidrasău este așteptată în foarte scurt timp – un charter spre Antalya. A fost o lungă așteptare, zborurile de linie fiind suspendate începând din noiembrie 2016, iar orice alt zbor de la startul lucrărilor de reabilitare a pistei de decolare-aterizare a aeroportului. 

 

Autoritatea Aeronautică Civilă a emis în această dimineață autorizația de funcționare pentru Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș. În aceste condiții, prima cursă – un charter din Antalya, Turcia, este așteptată să decoleze la ora 11.15. Wizz Air va relua, de asemenea, zborurile de pe Aeroportul Transilvania marți, 26 iunie, cu o cursă spre Germania, la Dortmund.

Lucrările de reabilitare a pistei de aterizare – decolare au fost recepționate în data de 21 iunie. La o zi distanță, aleșii judeţeni au aprobat, într-o şedinţă extraordinară de lucru, transmiterea dreptului de administrare asupra bunurilor imobile care aparţin domeniului public al judeţului Mureş şi a suprafeţelor de teren afectate de lucrarea „RK suprafeţe de mişcare şi RESA – inclusiv instalaţii aferente – la Aeroportul „Transilvania” Tîrgu-Mureş” către Aeroportul Internaţional „Transilvania” Tîrgu Mureş.

Lucrările de reabilitare la pista Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș au început în toamna lui 2017, după organizarea licitației pentru contractarea executantului acestora – asocierea Porr Construct – Geiger Transilvania.

Consiliul Județean, proprietarul Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș, a anunțat că va face primele declarații oficiale despre finalizarea lucrărilor și reluarea operării curselor aeriene de la Vidrasău, la ora 13.

Mai multe detalii despre reabilitarea pistei puteți citi AICI și AICI

În ceea ce priveşte planurile de viitor care vizează Aeroportul Internaţional „Transilvania”, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Péter Ferenc, a arătat la ședința de CJ din 21 iunie că în prezent se lucrează la o strategie în acest sens, care va fi prezentată opiniei publice în decursul lunii iulie 2018.

„Au fost lansate licitaţiile pentru studii de fezabilitate şi studii de prefezabilitate, care vor prezenta viziunea noastră cu privire la dezvoltarea aeroportului. Aceste studii vor fi gata în luna iulie, când vom face o prezentare succintă asupra acelor modalităţi de a dezvolta aeroportul pe termen lung şi pe termen scurt. Ceea ce este important, noi am cerut să existe mai multe variante, pentru că această aerogară este foarte greu de dezvoltat deoarece şi din partea sudică, şi din partea nordică, este între nişte clădiri care nu pot fi demolate. Trebuie să avem o viziune pentru viitor, ca să găsim soluţia cea mai optimă şi cea mai ieftină pentru dezvoltarea acestui aeroport, pentru că trebuie dezvoltată în continuare şi aerogara, trebuie dezvoltate şi spaţiile de parcare şi pentru a avea această viziune noi am comandat un studiu în baza căruia proiectanţii să ne prezinte mai multe variante şi după discuţii în Consiliul Judeţean o să decidem care variantă o vom folosi pentru anii următori. Bineînţeles, în baza acestui proiect este analizată şi oportunitatea de prelungire a pistei”, a subliniat Péter Ferenc.

Ligia VORO & Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Această pistă să fie utilizată numaidecât ptr aterizarea românilor în țară, nu și ptr a decola de pe ea

  • Importantă este aducerea companiilor aeriene, pentru că aeroportul doar cu câteva curse pe săptămână nu este rentabil și o modalitate de a ajunge ușor din oraș. eventual o cale ferată derivată din cea principală – câțiva km până în ,,poarta aeroportului,,. Extinderea pistei f. importantă și posibilă. parcul industrial foarte aproape practic împiedecă dezvoltarea aeroportului. ce greșeală că s-a construit așa aproape.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE