Home / Administratie / Serviciul de ridicare a maşinilor, reînfiinţat la Târgu-Mureş?

Serviciul de ridicare a maşinilor, reînfiinţat la Târgu-Mureş?

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş sunt invitaţi să decidă, într-o şedinţă viitoare de lucru, aprobarea sau respingerea unui Studiu de oportunitate pentru reînfiinţarea Serviciului de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate sau parcate neregulamentar pe domeniul public al municipiului Târgu-Mureș, precum şi aprobarea sau respingerea modalităţii de gestiune a respectivului serviciu.

Argumente administrative…

Proiectul se află publicat pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi este iniţiat de dr. Makkai Grigore, viceprimar UDMR.

„Având în vedere faptul că Municipiul Târgu-Mureș nu a mai dispus din anul 2015 de un serviciu operațional de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate sau parcate neregulamentar pe domeniul public, se impune începerea demersurilor pentru înființarea acestuia. Consecințele directe ale realizării serviciului de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar sunt creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic, sancționarea directă și cu eficiență a contravenienților, fluidizarea traficului și, prin urmare, creșterea capacității de preluare a traficului”, a precizat dr. Makkai Grigore.

… şi juridice

Potrivit viceprimarului UDMR al municipiului Târgu-Mureş, încetarea activității respectivului serviciu a fost determinată de emiterea Deciziei nr. 9 din 25 mai 2015 de către Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care s-a stabilit faptul că procedura de aplicare a ridicării vehiculelor staționate neregulamentar pe drumurile publice nu poate fi reglementată prin hotărâri ale Consiliului Local.

Ulterior, odată cu adoptarea Hotărârii Guvernului nr. 965/2016, s-a introdus un nou paragraf, intitulat ”Ridicarea vehiculelor” la Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Actul normativ conține, printre altele, prevederi referitoare la dispoziția de ridicare, instituie serviciul ca fiind unul public, realizat de administratorul drumului public sau, după caz, de administrația publică locală și conține dispoziții generale cu privire la realizarea serviciului. De asemenea, a mai arătat dr. Makkai Grigore, în conformitate cu articolul 7, literele h și k al Legii nr. 155/2010, polițistul local are actualmente dreptul de a dispune măsuri pentru ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar.

“Aceste prevederi legale asigură cadrul instituirii unor reglementări locale cu privire la serviciul de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar, cu condiția amenajării unui spațiu de depozitare corespunzător, asupra căruia se va putea delibera în viitoarele ședințe ale Consiliului Local.

Primul demers necesar pentru realizarea serviciului constă în aprobarea unui Studiu de oportunitate, în conformitate cu articolul 47, alineatul 1, din Ordonanța 71/2002 privind organizarea și funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local”, a menţionat viceprimarul UDMR al municipiului Târgu-Mureş.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.