Home / Meniu Principal / Știri / Externe / Imigraţie frânată

Imigraţie frânată

Distribuie

6028_elvetia.gifCetăţenii Elveţiei s-au pronunţat în favoarea unor legi mai restrictive în ceea ce priveşte migraţia şi dreptul la azil. Potrivit rezultatelor scrutinului organizat duminică, aproximativ 72 la sută dintre elveţieni au votat pentru adoptarea legilor respective. Noile reglementări interzic sosirea în Elveţia a muncitorilor străini, din afara Europei, fără ca aceştia să fi fost recrutaţi pentru un post anume. Potrivit actului normativ, solicitanţii de azil trebuie să demonstreze că dispun de calificări profesionale cerute şi că nici un muncitor elveţian sau european nu a fost găsit pentru a ocupa postul respectiv. În ceea ce priveşte dreptul la azil, noua legislaţie prevede respingerea, fără alte investigaţii, a cererilor făcute de persoanele care nu pot prezenta un act de identitate.
Legea suprimă, de asemenea, ajutorul social acordat solicitanţilor de azil, acesta fiind înlocuit cu un "ajutor de urgenţă" în valoare de 960 de franci elveţieni pe lună (aproximativ 600 de euro). Liderii Uniunii Democratice de Centru – formaţiune de dreapta, care a militat pentru înăsprirea legilor privind migraţia şi dreptul de azil – s-au declarat mulţumiţi de rezultatul scrutinului, în timp ce Federaţia Bisericilor Protestante, Conferinţa Episcopilor Elveţieni şi Federaţia Comunităţilor Israelite s-au arătat nemulţumite de rezultatul votului. (I.B.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

E sau nu periculos norul radioactiv de deasupra Europei ?

DistribuieUn accident nuclear ar fi avut loc în Rusia sau Kazahstan, ceea ce a dus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.