Viaţa bate ca-n filme Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Viaţa bate ca-n filme

Sâmbăta şi duminica sunt singurele zile când ne putem uita la Observator fără a fi sufocaţi de Lucian Mîndruţă, ale cărui bîlbe interminabile nu-i justifică exorbitantul salariu. Să iei o căruţă de bani doar pentru că nu eşti în stare să rosteşti o frază coerentă, este o performanţă. Dar asta este exclusiv treaba şefului partidului cu nume de detergent de vase.

Dumincă seara, Gabriela Vrânceanu Firea a arătat normal, adică fără vreo monstruozitate de trandafir în rever. Cum era de aşteptat, ştirea serii a fost cea cu Traian Băsescu şi casa pe care o dă înapoi. Deocamdată. După ce ajunge primar Videanu, patronul marmurei şi faianţei, musai să-i dea ceva case. Că doar nu o să paveze Băsescu tot Cotroceniul cu faianţa plocon. După ce am aflat că familia preşedintelui nu a ajuns să stea în stradă cu toţi boschetarii ne-am liniştit şi am trecut la ştiri sângeroase, demne de ora 5.

O braşoveancă şi-a ucis soţul articulându-i un topor în cap, fără un motiv aparent, deoarece aveau imaginea unei familii fericite. Când toată lumea se întreba cum a fost posibil, am aflat că femeia era stăpânită de gelozie, deci deducem că înainte de lovitura finală i-a mai aplicat câteva avertismente din brişcă. Un gardian public a tras cu pistolul după soacră. După care, ratând lovitura, şi-a tras un glonte în piept. Poate acum îi dezarmează pe gardienii publici, că nici măcar să împuşte total o soacră nu-s în stare.

Tot despre arest, dar de data aceasta categoria “VIP”. Ioana Maria Vlas vrea să stea în puşărie pentru că este săracă lipită. Tot din gura celui din off am aflat cît ghinion a avut mereu femeia. A reuşit cu chiu şi vai să subtilizeze din fondurile FNI 80.000 de dolari, dar primul lucru ce i s-a întâmplat când a fugit la Tel Aviv a fost să i se fure portmoneul cu tot cu acte, bani, carduri. Există totuşi o întrebare: atunci din ce a trăit atâţia ani, de unde bani pentru cel mai tare avocat israelian? I-o fi dus v(V)ântu’…

În ciuda perlelor jurnalistice de pînă acum, cea mai tare ştire a fost totuşi cea despre vreme. “Ninsoare de vis în Gorj” (sau Dolj, mă rog, undeva în Oltenia). Cum nu putea face un eseu despre ninsoare, reporteriţa le-a băgat sătenilor mortul în casă. Ce fac oamenii dacă vin inundaţiile. Răspuns prompt de la o săteană: “ Încuiem găinile şi păsările şi fugim”. Poate au auzit şi cei de la protecţia animalelor. Păi, se poate, tanti? Să iei bietelor zburătoare bucuria de a se crede şi simţi ca la Veneţia, să le înghesui în coteţ, unde să dea apa peste ele iar tu să fugi ca o laşă?

A fost băgată repede în decor Romica Jurcă. Dacă săptămâna trecută ne anunţa triumfătoare că “ziua de mâine începe după această noapte”, acum madam Jurcă a apărut încărcată cu microfonul şi umbrela. După cum nu cădea nici un strop de ploaie, după cum în peisajul verde din spate nu se unduia nimic, bănuim că “directul” s-a făcut din studioul de alături.

Iarăşi veşti de la Adriana Iliescu. Bună idee de a-i filma mereu picioarele străbunicii-mame. Ghetele de bunicuţă ne-au ajutat să trecem mai uşor peste şocul lookului. În timp ce îi decorează fetiţei camera, Adriana Iliescu merge la spital unde stă de vorbă cu micuţa şi o învaţă să facă parastase. Ce altceva ar putea-o învăţa pe biata copilă o mamă care delirează senil?

S-a inventat Hâncul virtual, ştire confuză despre un site care ne anunţă cu o zi înainte cutremurele. Singurul inconvenient este că nu poate preciza sigur magnitudinea. Din demonstraţia tv nu am înţeles decât că deocamdată e pe gratis, dar că va fi pe bani.

Pentru cei care încă nu au schimbat postul, îl putem vedea pe Boc care, în nu ştiu în ce calitate, s-a trezit să le spună actualilor guvernanţi că ar trebui să le ceară socoteală foştilor guvernanţi şi să-i pună la plată. În această situaţie chiar nu mai înţelegem cine e premierul guvernului Tăriceanu. Băsescu sau Boc? Se pregăteşte Berceanu.

Cele mai relaxante sunt ştirile sportive; acolo măcar ştim o treabă cu materia cenuşie a fotbaliştilor şi nu avem pretenţii.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE