Familia e totul Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Familia e totul

Tokes Judit are 53 de ani. Este născută în zodia Peştilor şi spune că este o femeie sensibilă şi sufletistă. Pentru ea familia a fost întotdeauna pe primul loc. Pentru că unul din părinţii a decedat când era în liceu, iar fratele era deja student la medicină, nu şi-a mai permis să urmeze cursurile unei facultăţi, aşa că s-a angajat. "Nu mi-am permis să fac o facultate. Pe vremea aceea un singur părinte nu putea întreţine doi studenţi. Cu toate astea am dat examen la farmacie, dar am picat cu 9,21. Nici azi nu îmi pare rău. Asta este, învăţăm din eşecuri', spune Judit.
A ajuns să lucreze la poştă din pură întâmplare, dar spune că îi place foarte mult ceea ce face. "Mi-a plăcut întotdeauna această meserie. Sincer, chiar nu-mi pare rău că lucrez în acest domeniu. Au trecut atâţia ani, dar nu m-am plictisit şi nici nu mă simt obosită", mărturiseşte Judit. A absolvit şcoala de oficiantă, iar în 1972 s-a angajat pe postul de oficiant specialist. De câţiva ani, Judit nu mai lucrează cu oamenii, dar spune că asta este partea cea mai grea din poştă. "E foarte greu să fii pe placul tuturor în fiecare zi şi să nu te enervezi. Acum nu mai lucrez la ghişeu, sunt la pensii prezentate, dar nu pentru că nu mi-a plăcut nunca cu oamenii, ba din contră. Chiar eram bucuroasă că pot să-i ajut", spune oficianta. Este persoana care verifică şi împarte pensiile la oficiile din judeţ şi spune că acest lucru presupune multă atenţie, responsabilitate şi seriozitate.
Timpul liber şi-l petrece alături de familie, citeşte sau se plimbă. "Îmi place foarte mult să citesc. Domeniul preferat este istoria. Cred că este un domeniu în care, oricât de mult ai citi, niciodată nu ajungi să şti totul", spune Iudit. Atunci când vremea îi permite, îi place foarte mult să iasă în oraş şi să se plimbe "aşa, fără scop". "Mie chiar nu îmi pare rău de nimic. Cred că dacă aş fi ajuns farmacistă poate nu aş fi avut o familie aşa fericită. Am un soţ iubitor, cu care mă înţeleg foarte bine şi o familie extrem de unită. Pentru mine asta contează foarte mult. Familia e totul", a încheiat Judit.
Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE