Start spre promovare Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Start spre promovare

2960_start.gifEchipa de hanbal feminin SC Mureşul Târgu Mureş s-a apucat de lucru într-un sezon competiţional ce îi poate aduce împlinirea unui vis, acela al promovãrii. Mureşencele, antrenate tot de Mia Rãdoi, se aflã acum într-un cantonament la Sovata, iar spre sfârşitul lunii vor participa la un important turneu, în Sala Polivalentã.

SC Mureşul a avut un parcurs bun în turul campionatului. Rezultatele au propulsat formaţia târgumureşeanã pe locul doi în clasamentul seriei, aşa cã visul conducãtorilor echipei, acela de a ajunge în prima divizie, nu este deloc o utopie. La începutul campionatului, Teodor Rad, preşedintele grupãrii din Târgu Mureş, a afirmat cã vrea sã le ofere mureşenilor o mare bucurie: revenirea în prima divizie de handbal. A transferat mai multe jucãtoare şi, cel mai important lucru, a adus-o aici pe fosta internaţionalã Mia Rãdoi, un pion important, atât în ceea ce priveşte banca tehnicã, dar şi evoluţia în teren. Venitã din Italia, la final de carierã, Mia Rãdoi s-a pregãit şi a evoluat ca şi celelalte componente ale echipei, mai tinere decât ea cu 10-12 ani.
Din pãcate, marea problemã a echipei a fost şi a rãmas susţinerea financiarã. Deşi handbalul este un sport de mare tradiţie la Târgu Mureş, nici autoritãţile locale şi nici marile firme nu s-au obosit sã dea o mânã de ajutor. Preşedintele grupãrii din Târgu Mureş s-a descurcat cum a putut şi a dus la bun sfârşit turul. Ca sã sporeascã şi mai tare şansele de promovare ale echipei, Teodor Rad a mai fãcut douã transferuri. El le-a adus în aceastã iarnã pe Rouã (de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, (trasfer finalizat în proporţie de 90 la sutã) şi pe Albeş, de la CSM Cetate Deva.
În cantonamentul de la Sovata, mureşencele fac pregãtire fizicã. Ele vor reveni la Târgu Mureş sâmbãtã, iar de luni vor începe antrenamentele în salã. Conducãtorii clubului au programat şi câteva meciuri amicale. În zilele de 25, 26 şi 27 ianuarie, SC Mureşul va participa la un turneu de pregãtire, chiar pe teren propriu. Este vorba despre o competiţie organizatã în memoria antrenorilor Eugen Bartha şi Valentin Pop. La întrecere vor participa douã echipe din Ungaria, douã din România, una din Italia (Teramo San Micolo) şi, posibil, una din Germania.
În prima etapã din retur, programatã în februarie, SC Mureşul va juca acasã, împotriva echipei Oltchim II Râmncu Vâlcea.

Florin MARCEL

"Noi vom face tot ce ne stã în putinţã ca sã ne îndeplinim obiectivul, adicã promovarea, dar nu ne va fi uşor în condiţiile în care sprijinul primit de la oraş este extrem de modest. Deocamdatã ne concentrãm asupra pregãtirii returului. Am întãrit echipa şi sper sã fim la nivel optim o datã cu începerea pãrţii a douã de campionat."
Teodor Rad,
preşedintele SC Mureşul Târgu Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE