Home / Uncategorized / Nervi de iarnă

Nervi de iarnă

3049_nervi.gif60 de km la oră pare a fi viteza considerată optimă de şoferii de pe utilajele de deszăpezire ale Salubriserv. Cel puţin asta sunt0 gata să jure locatarii străzii Gheorghe Doja, referitor la evenimentele ultimelor nopţi. A nins, iar zloata de pe drum trebuie înlăturată. Lamele utilajelor de deszăpezire iau mizeria de pe drum şi o depozitează direct pe casele nevinovaţilor locatari. În noaptea de miercuri spre joi, oamenii au sărit speriaţi din paturi atunci când "ceva" lovea în geamurile caselor lor cu putere. Până când am ieşit din casă am văzut casele stropite cu zloată până la streaşină şi utilajul Salubriserv care dispărea în viteză maximă către combinatul Chimic. "Am reclamat la Salubriserv, iar directorul general al unităţii spus că dacă nu ne convine, să găsim noi soluţii pentru curăţarea drumurilor", ne-a zis Dan Viorel, un locatar supărat pe faptul că de fiecare dată când ninge, povestea se repetă. Dar e mai mult decât atât. Poliţia Comunitară amendează locatarii care nu curăţă trotuarele din faţa proprietăţilor. Oamenii curăţă, dau zăpada pe marginea trotuarelor iar noaptea utilajele în loc să ia în cupe zăpada şi să cureţe locul o împrăştie "deliberat" zic locatarii, pe casele lor. Situaţie se repetă an de an şi până acum cu toate reclamaţiile lor, singurul răspuns primit din partea autorităţilor s-a referit la faptul că "pereţii exteriori ai caselor sunt prea aproape de artera principală de circulaţie". Adică oamenii sunt vinovaţi că drumul s-a modernizat şi prin lărgirea lui casele sunt mai expuse. Li se sugerează să îşi mute casele un pas mai în spate. Soluţia simplă ar fi după o logică normală, să se impună restricţie de viteză utilajelor care ar trebui să deszăpezească. În urmă cu vreo doi ani Dan Viorel, a luat decizia deloc uşoară de a-şi îmbrăca pereţii casei cu faianţă. "Ştiu că unii se întreabă ce am păţit de casa mea arată aşa, dar nu am putut să o vopsesc anual. Acum iau furtunul şi am curăţat faianţa. Dar e inadmisibil ca acest lucru să mai continue", ne-a mărturisit el. În ultimă instanţă, văzând că drumurile cu jalba pe la Primărie şi la Salubriserv au rămas fără ecou, au hotărât să facă o petiţie adresată Salubriserv prin care îşi exprimă nedumerirea referitor la modul de efectuare a deszăpezirii şi solicită conducerii instituţiei luarea de măsuri urgente pentru a se evita ajungerea în faţa instanţei. Până vor primi răspuns, se roagă continuu să nu mai ningă. Nu de alta, dar dacă se mai trezesc cu o plăcintă de mocirlă pe casă, s-ar putea să rămână fără tencuială.

Contactat telefonic Alexandru Tompea directorul Salubriserv, ne-a spus că ştie despre ce este vorba. "Le-am spus oamenilor care au depus o plângere, că există o viteză optimă cu care aceste utilaje trebuie să circule pentru a avea eficienţă. Dar am luat şi măsuri. Se va prelucra cu şoferii problematica aceasta şi se vor întocmi procese verbale care vor fi semnate de fiecare şofer în parte. Dacă vor mai apărea cazuri, vor plăti personal daunele pe care le vor provoca".

Eugenia KISS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunţ – SDEE Mureş

În atenţia consumatorilor de energie electrică! Vă aducem la cunoştinţă că în perioada următoare se …