Am primit întăriri. Din SUA! Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Am primit întăriri. Din SUA!

3071_sua.gif
Anunţata sosire a celor trei jucători americani şi prezenţa lor pe teren în cadrul a două întâlniri amicale împotriva formaţiei CSU Atlassib Sibiu la sfârşitul săptămânii trecute a atras în tribunele Sălii Sporturilor din Târgu Mureş foarte mulţi suporteri ai BC Mureş. Deşi numai doi dintre baschetbaliştii de culoare au reuşit să ajungă la meciuri (al treilea fiind reţinut la Londra cu probleme legate de paşaportul său), şi în ciuda faptului că sibienii au câştigat ambele partide, toată lumea s-a arătat mulţumită de cele văzute. Antrenorul echipei, Mihai Corui, crede că cei trei reprezintă tocmai ceea ce le-a lipsit în prima parte a campionatului.
Speranţele noastre legate de salvarea de la retrogradare ale echipei au început să aibă de-a face cu realitatea după ce am avut şi noi şansa să vedem evoluţia baschetbaliştilor, sosiţi nu de mult la Târgu Mureş. Deşi Terry Cooper şi Gerrald Cannon nu ne-au încântat într-un mod deosebit prin evoluţie, mişcarea lor în teren, soluţiile alese în situaţii de unu la unu ne-au demonstrat – dacă era nevoie de acest lucru – că ştiu baschet cu desăvârşire. De asemenea, trebuie să avem în vedere că jocul lor a fost influenţat de oboseala acumulată în timpul recentei călătorii, Cannon de exemplu fiind pe drumuri mai bine de 30 ore, şi degeaba a sosit cu două-trei zile înaintea primei confruntări cu Sibiul, el nu a reuşit să se odihnească destul încât să fie în formă maximă, iar dacă la acestea mai adăugăm diferenţa de fus orar de circa şapte ore, avem tabloul complet al împrejurărilor în care el a început partida. Dar nu forma lui sau a lui Cooper era cel mai important de observat în înfruntarea cu adversarii de vineri şi sâmbătă, ci modul în care ei reuşesc să se integreze în jocul echipei, circulaţia balonului, crearea şi valorificarea ocaziilor, recuperarea mingii în defensivă, eficacitatea în apărare. Antrenorul Mihai Corui a avut ce nota de-a lungul celor 40+40 de minute joc. Tocmai acesta a fost scopul, acela de a observa lacunele prezente în evoluţia echipei şi remedierea acestora în vederea pregătirii cât mai potrivite a întâlnirii din prima etapă a returului, împotriva formaţiei Dinamo Bucureşti.
Au fost aşadar două întâlniri împotriva sibienilor de la CSU Atlassib, ambele pierdute: prima la scorul de 74:89, iar a doua la 77:121. De remarcat diferenţa mai mare dintre cele două grupări din a doua înfruntare, cea de sâmbătă. Din echipa mureşeană a lipsit însă Vajda Attila care a acuzat dureri de spate şi nu s-a dorit ca starea lui de sănătate să se agraveze, de asemenea al treilea american, Dwayne Burton a sosit numai sâmbătă la Bucureşti, deci nici el nu avea cum să fie pe teren. Am remarcat în schimb evoluţia încurajatoare a lui Vrânceanu, care de data aceasta a avut mâna mult mai sigură decât cu alte ocazii.
Mihai Corui s-a arătat mulţumit de cele văzute. El ştie că mai este mult de lucru şi cere, răbdare şi înţelegere din partea publicului. Este însă încrezător în şansele echipei sale pentru că cei trei jucători americani reprezintă tocmai ceea ce i-a lipsit în prima parte a campionatului. Tehnicianul mureşean este mulţumit de faptul că s-a reuşit aducerea stranierilor la Târgu Mureş datorită înţelegerii cu anumiţi sponsori. (D.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE