Transplantul, la Târgu Mureş Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Transplantul, la Târgu Mureş

Conferinţa internaţională pe Probleme de bază ale transplantului de celule stem hematopoietice periferice şi din sângele de cordon ombilical s-a desfăşurat la Târgu Mureş în perioada 3-4 februarie şi a fost organizată de către Universitatea de Medicină şi Farmacie împreună cu Clinica de Hematologie şi Transplant de Măduvă din Târgu Mureş.
Deschiderea oficială a conferinţei a avut loc sâmbătă dimineaţa, la ora 9, şi a cuprins două sesiuni ştiinţifice. Specialişti veniţi de la Londra, Budapesta, Tel-Aviv, Viena sau Barcelona alături de cei din Târgu Mureş, Bucureşti şi Timişoara au avut în vedere discuţii cu privire la Transplantul de celule stem la copii şi adulţi, modalităţi de recoltare dar şi tratamente şi posibilităţi de terapie celulară în România. Conferenţiar Dr. Benedek Istvan, şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant de Măduvă din Târgu Mureş şi profesorul Dan Coliţa, de la Institutul Clinic Fundeni, au expus, pentru cei prezenţi, principalele probleme cu care se confruntă la această oră România în domeniul transplantului de celule stem.
Prima zi a conferinţei s-a încheiat cu o cină festivă, iar duminică programul a debutat cu o masă rotundă. Discuţiile au vizat aceleaşi probleme ale transplantului de celule stem cu care se confruntă la această oră specialiştii români.

Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE