Certitudinea Briscaru sau prietenia Natea – Florea?! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Certitudinea Briscaru sau prietenia Natea – Florea?!

11279_grama.gifL-am întrebat în decembrie pe presedintele PSD Mures, Ovidiu Natea, la o întâlnire informala cu presa, de ce se manifesta precum Saturn care îsi devora fiii. Nu o sa insist aici cu enumerarea tuturor celor carora fostul secretar de stat de la Agricultura le-a fost Saturnul finalului de cariera. Dar ultimilor doi, Cristian Georgescu si Cornel Briscaru, le-a promis o una rasunatoare în momentul decapitarii în filiala pesedista a dinozaurilor din aceeasi generatie cu Natea. Cu senatorul de Mures se pare ca a si reusit. Dar atunci de ce l-a numit într-un fel de contumacie de partid drept candidat la Primaria Târgu Mures, câta vreme sansele sale sa intre la 38 de ani în istorie sunt foarte mari, având în vedere afinitatile, istoria comuna a lui Cristian Georgescu cu Dorin Florea. Nimeni nu poate uita ca pesedistul de azi e de sorginte taranista în familie asa cum se da si ilustrul doctor ajuns primul primar român de dupa revolutie. Campanie electorala comuna în 2000. Sângele apa nu se face si, într-o confruntare directa, bunul comunicator Georgescu nu are cum sa nu-i ridice mingi la fileu unicului candidat român cotat la bursa sângelui cu sanse de izbânda. Si în aceste conditii, nici PSD nu va obtine voturi, nici schimbarea de generatie, atât de proferata, nu va veni. Iar steaua calauzitoare a lui Georgescu va pali, poate, definitiv. Si atunci de ce aceasta stratagema de pat sahistico-politic mortal, dle Natea?! Doar Georgescu stie ce e în sufletul sau. Chiar si cel politic.
Firesc, e deja secretul lui Polichinele, ca firele nevazute ale investitiilor comune prin cele mai profitabile firme de gaz, constructii, curatenie, agricultura, drumuri, si o prietenie mai mult decât afisata public nu pot rupe o alianta aproape indestructibila Dorin Florea – Ovidiu Natea. Ati auzit vreodata macar declaratii politice reciproce cu vreun gram de nuanta dura, exploziva, sub centura si degringolada în PSD la Bucuresti, a fost la Cluj, dar de unde atâta tacere sau secretomanie la Târgu Mures. Parca e stop joc. Sau dolce farniente cu final prognozat. PSD Mures se preface ca are candidat, scoate pe final de cursa un iepuras de sacrificiu, no name, ca sa nu zica boborul ca n-au om la Primarie, si dupa aceea se mira toata filiala ca abia ies doi consilieri locali. 2 Teoria ar fi ca, în schimb, au un jucator de marca, briliant, premiant în administratie, pentru CJ, ca acolo e adevarata batalie, sefia Consiliului Judetean, unde, circula vorba, Alexandru Fatean are cele mai mari sanse. Despre sansele si problemele lui Fratean, alta data. Azi ramânem în apropierea primariei nabadaioase. Asa o fi cu CJ, dar de ce sa pierzi resedinta de judet, deliberat?! De dragul unei prietenii?! Sunt curios daca ar fi un sondaj, marca Dâncu, ce ar raspunde simplu membru de partid despre aceasta prietenie transpartinica!
Sa revenim la celalalt fiu. Oropsitul. Renegatul. O vreme…
Daca Georgescu a ajuns în Senat, Cornel Briscaru, care ar fi trebuit sa fie uns prefect daca Basescu ar fi recunoscut PSD învingator, a ales cale a pribegiei. Politice. Chiar a revoltei, sustin unele surse. S-a retras de la vârf, voit sau nevoit, nu stim, dar a continuat sa activeze, plenar cum ar zice documentele de partid, prin APDO LIDER, asociatie extrem de activa în ultimii ani, într-un judet si un domeniu unde Smaranda Enache parea sa devina nemuritoare. Societatea civila. Foarte putin în ofsaid sau aproape pe linie, Briscaru a actionat ca lider al societatii civile, dar nedepunându-si carnetul de membru PSD. Dupa aceea a acceptat provocarea audio-vizualului alaturi de Bogdan Buda la Televiziunea Târgu Mures. Amândoi, dupa vânzarea postului local catre alt lider PSD, Ionut Sandru, se regasesc, deloc întâmplator, cu alte forte, cu alte proiecte în PSD. Financiar-electorale. Cine se arde o data, sufla si în iaurt. Nu stiu câti i-au fost aproape în îndelungata opozitie, dar cert este ca nu v-a mai accepta decât pozitia prima, în orice constructie electorala, politica. Bataios e. Destept e, doar la Cluj a terminat Dreptul. Versat, nu încape discutie, ca nu degeaba a buchisit treburile cancelariei prefecturii. De asteptat, a cam asteptat pe tusa destul. Administratie publica a exersat anisori buni, la putere si pe margine. Proiecte are. Ar fi candidatul ideal al PSD pentru primarie si CL. Daca PSD se considera fara sansa în fata lui Florea, de ce sa nu fie Briscaru locul unu la Consiliul Local si sa ridice prin forta discursului, confruntari directe, proiectele expuse, argumentele administrative, planurile partidului, etc scorul electoral. si daca o fi sa fie, sa dea cui hotaraste partidul voturile în turul doi. Frica de Borbely de data asta si de UDMR, generic, e aceeasi marota, care, din pacate, a dus unde este azi orasul Târgu Mures, fara o investitie în vreo fabrica noua, serioasa.
Cine sa fie candidatul PSD la Primarie daca nu Cornel Briscaru, celalalt fiu de suflet, dle Ovidiu Natea?!
Timpul nu lucreaza în favoarea incertitudinilor din PSD…

Aurelian GRAMA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE