Share

Home / Social / Castelul din Dumbravioara scos la mezat pentru 1,3 milioane euro

Castelul din Dumbravioara scos la mezat pentru 1,3 milioane euro

p_2_1_f0dd35.jpg
Castelul Teleki din Dumbravioara a fost scos la mezat pe internet de urmasii grofului Teleki Samuel, carora imobilul le-a fost retrocedat prin instanta. Anuntul a fost postat pe site-ul tocmai.ro, iar pretul de vânzare este de 1.300.000 de euro, suma negociabila.
În castel functioneaza Grupul Scolar Agricol din localitate, în cadrul caruia învata 280 de elevi, iar în cazul în care mostenitorii vor solicita eliberarea imobilului, scoala va trebui mutata într-o alta cladire, deoarece Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mures nu dispune de fonduri necesare pentru achizitionarea spatiului, considerat prea scump pentru conditiile oferite. “Avem acolo 11 clase, cu 280 de copii. Pâna acum nu am primit somatie de evacuare. Castelul este degradat, plin de igrasie, a-l cumpara pentru învatamânt nu e o afacere, nu exista posibilitati financiare la minister si nici nu ar avea rost, pentru ca de banii aceia poti construi o cladire cu spatii corespunzatoare tuturor standardelor pentru învatamânt”, a declarat Dumitru Matei, inspector general scolar în cadrul ISJ Mures.
Potrivit anuntului, castelul Teleki a fost construit la sfârsitul secolului al XVIII-lea de Teleki Samuel, este format dintr-un ansamblu de sapte corpuri de cladiri, dispuse în plan în forma “U”, este înscris în CF, are o surafata de teren de 15.228 metri patrati, iar suprafata construita este 5.050 metri patrati cu utilitati: apa, gaz, curent si canalizare.
Contactati telefonic, mediatorii tranzactiei au evitat sa ofere detalii suplimentare, precizând ca nu duc lipsa de publicitate.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO-VIDEO: Incendiu simulat, 600 de persoane evacuate din clădirea E.ON

600 de angajați ai E.ON au fost evacuați în această dimineață din sediul companiei de …

Share
Share