374 de cereri pentru pasapoarte electronice în Mures Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

374 de cereri pentru pasapoarte electronice în Mures

p_2_2_3662de.jpg374 de mureseni au depus cereri la Directia Generala de Pasapoarte Mures pentru a intra în posesia noilor pasapoarte electronice si alti 703 pentru pasapoarte temporare. În perioada 19 noiembrie 2009 – 31 decembrie 2009 au fost eliberate în jur de 133 pasapoarte electronice. În judetul Mures, pasapoartele electronice se elibereaza începând cu data de 19 noiembrie. Noile pasapoarte contin un cip care include datele personale existente în fila informatizata: nume, prenume, data nasteri, codul numeric, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetatenia precum si imaginea faciala si impresiunile digitale a doua degete pereche de la ambele mâini, cu exceptia minorilor cu vârsta sub sase ani si a persoanelor pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibila.

266 lei pentru pasaportul electronic
Pasapoartele electronice se elibereaza în termen de 20 de zile lucratoare iar costul pe care trebuie sa-l suporte posesorii este 234 de lei ca taxa de pasaport si 32 de lei ca taxa consulara. Valabilitatea pasaportului electronic este de cinci ani, iar pentru minorii cu vârsta sub sase ani, valabilitatea acestuia este de trei ani. Pâna în 2012, toti va trebui sa trecem pe pasapoartele electronice.

A crescut numarul de cereri pentru pasapoarte
În perioada 1 ianuarie 2008 – 16 noiembrie 2008, la Directia Generala de Pasapoarte Mures s-au eliberat 18 760 pasapoarte fata de aceeasi perioada a anului 2009 când s-au eliberat 19.543. „Toate demersurile au mers bine, astfel, anul acesta ni s-a promis cea de-a treia statie de preluare. În plus, pentru evitarea cozilor interminabile, vrem sa anuntam cetatenii ca taxele pentru pasaport se pot achita oriunde în judet, la orice sucursala CEC”, a precizat Dorin Cioban, seful Serviciului Pasapoarte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE