Am fost colegi la Generala 2,  in clasa B primara! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

Am fost colegi la Generala 2, in clasa B primara!

p_6_0e0872.jpgPe o lapovita sacaitoare am ajuns pe strada Gheorghe Doja nr. 11 din Targu-Mures si am batut la poarta Scolii Generale nr. 2. Din cele patru clase primare care functioneaza in scoala, am intrat la cea mai apropiata  de intrarea principala. Inauntru, 19 copii cuminti, imbracati in uniforme scolare ascultau explicatiile “doamnei de engleza,” Ioana Rosca, cea care ii initia pe copii in tainele limbii lui Shakespeare.
“In Clasa I B predau dupa metoda traditionala”, mi-a spus cea care este conducatoarea clasei, institutor Simona Suciu, adaugand ca “azi avem si ora de engleza, ca materie optionala, de mai multe optiuni neavand timp, ca si asa stam zilnic pana la pranz.”
Simona a ales meseria de dascal datorita bunului exemplu primit de la fosta ei invatatoare. “Imi amintesc si azi de Popescu Maria, invatatoarea mea de la scoala generala din comuna Cuci…parca o vad cum imi tinea manuta si ma ajuta sa rotunjesc literele”, mi-a povestit Simona in timp ce un zambet cald ii insenina fata. Din primii ani de scoala Simona a stiut ca va alege meseria care o va face implinita. A absolvit cursurile Colegiului Mihai Eminescu din Targu Mures in 1993, ca un prim pas spre catedra. Mai tarziu a gasit un alt exemplu demn de urmat in persoana psihologului de la Universitatea Petru Maior, profesoara Emilia Albu. Cu asa exemple nu e de mirare ca si-a urmat visul, dupa ce a predat la Casa de copii din Ludus, la Liceul sportiv din Targu Mures, acum, detasata  fiind la Scoala Generala nr. 2, Simona se ocupa de acesti copii, care o fac nespus de fericita: “Am niste copii exceptionali!” a conchis cu mandrie invatatoarea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE