Cartile Editurii Nemira, inca de vânzare în librării Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 100 Vizualizări

Cartile Editurii Nemira, inca de vânzare în librării

p_4_1_0975a3.jpg
Nici nu a inceput bine anul 2010 si efectele crizei economice se fac tot mai simtite in perimetrul economico-social. Se inchid ziare centrale, Cotidianul, Gardianul,  Ziua, sunt exemple edificatoare in acest sens. Cartea incepe sa-si plateasca si ea tributul catre criza nemiloasa care s-a instalat, ultima victima fiind Editura Nemira, care si-a anunatat oficial falimentul la inceputul acestui an.
Infiintata in 1991, Nemira, a fost una din editurile de seama fiind una din primele edituri particulare care s-au impus pe piata, cu mii de titluri la activ, de science-fiction, beletristica, filozofie, dar si dictionare si carti pentru copii. Declinul editurii a prins contur inca din 2008, datorita pierderilor accumulate, editura fiind nevoita sa-si anunte oficial falimentul in 2009.
La libraria Hyperion, din Piata Teatrului din Targu-Mures, angajatii librariei nu stiau de falimentul celor de la Nemira, mentionand faptul ca aparitiile editurii inregistrau inca de anul trecut o scadere a vanzarilor. Dupa ce ani de zile Editura Nemira a scos pe piata capodopere ale literaturii science-fiction internationale semnate Stephen King, Frank Herbert, Isaac Asimov, dar si volume semnate  Paulo Coelho,  Pascal Bruckner sau Mircea Eliade, cartile aparute sub egida editurii Nemira raman doar o amintire placuta despre vremurile in care, cartea mai reprezenta o atractie a noastra, a tuturor. In conditiile date, cand banul se pare ca va fi directionat catre strictul necesar, singura locatie unde ne vom reintalni cu farmecul cartii, vor fi anticariatele, ultima locatie unde cartea continua sa nu fie roasa de eticheta unui pret prea mare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE