Modernizarea infrastructurii prin proiecte europene la UPM Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Modernizarea infrastructurii prin proiecte europene la UPM

p_634793.jpgIn perioada 11-14 ianuarie, Universitatea “Petru Maior” din Targu Mures a gazduit întrunirea de lucru de Management meeting cu obiectivul de a discuta detalii ale proiectului “Innovative Tools and Models for Vocational Education and Training in Central and Western Romania” (MoVE-IT) (Modele si instrumente inovative pentru Educatia vocationala si formare în centrul si vestul României). Universitatea “Petru Maior” este aplicant si coordonator al acestui proiect, in parteneriat cu Sor-Trondelag University College din Norvegia. Universitatea norvegiana are sapte facultati, cu un personal academic de 700 de persoane, 8000 studenti si masteranzi.
Universitatea norvegiana ofera cea mai larga gama de pregatire pentu licente din Norvegia si cel mai mare program comercial pentru solutii de învatare deschis, la distanta la nivel universitar din Norvegia, program în care sunt inscrisi 5-6000 de studenti.
Universitatea "Petru Maior" ofera în prezent, programe de educatie si formare profesionala în Centrul României, si cu ajutorul acestui proiect, isi va spori atractivitatea, accesul si participarea în formarea profesionala prin utilizarea celor mai bune experiente aplicate la scara larga în Norvegia. Aceasta include utilizarea solutiilor TIC (din domeniul tehnologiei informatiilor si comunicării) si de servicii video la stadiul actual al tehnicii, precum si o serie de noi metode pedagogice si o dezvoltare relationala de simbioza între sistemul educational din comunitatea locala pe de o parte si partenerii activi care lucreaza în industria locala pe de alta parte. Obiectivul proiectului aplicat de Universitatea “Petru Maior” vizeaza renovarea infrastructura de predare utilizata de specialisti în învatamântul profesional si pentru a îmbunatatii calitatea în formarea profesionala universitatra se va implementa prin proiect un nou program de predare în universitati din Centrul si Vestul României, astfel încât pregatirea sa devina mai adaptabila la piaţa româneasca a muncii. “Proiectul urmareste modernizarea infrastructurii existente în domeniul tehnologiei informatiilor la UPM prin dezvoltarea de laboratoare computerizate, echiparea unei sali de clasa digitale, precum si a unui laborator video. Va fi asigurat prin acest proiect, instalarea unor echipamente tehnice si video moderne în domeniul tehnologiei informaţiilor la doua-trei universitati regionale partenere, care vor actiona în calitate de centru de competenta. Echipamentul va fi folosit de catre studenti la zi cu regularitate, dar va fi pus si la dispozitia personalului din companii industriale locale pentru pregatire profesionala”, a precizat prof. univ. dr. ing. Liviu Moldovan, directorul proiectului de la UPM
Proiectul este finanţat prin Mecanismul financiar SEE si Programul Norvegian de Cooperare, a carui durata este de 24 de luni iar bugetul proiectului se ridica la suma de 1.128.533 de euro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE