Popicarele mureşene cu un pas în Final Four al Ligii Campionilor Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Popicarele mureşene cu un pas în Final Four al Ligii Campionilor

p_6_cap_13.jpg
Formatia feminina de popice Romgaz Electromures Targu-Mures a obtinut sâmbătă, 30 ianuarie, o frumoasa victorie in fata echipei DKV Kegeltreff Schlaining din Austria in cadrul turului II al Ligii Campionilor. Rezultatul final al partidei, 3365-3195, 8-0 la intalnirile directe, indreptatesc echipa mureseana sa se considere ca si calificate pentru turneul final de patru al competitiei.

Diferenţă de 170 popice doborâte
Daca la individual fiecare a reusit sa se impuna, diferenta de 170 de popice a fost rodul evolutiei unei echipe valoroase si omogene.
Numele celor sase performere, care au evoluat in aceasta ordine pe pista arenei Electromures, sunt: Daniela Iordan, cu 555 popice doborate, Duka Tilda (564), Adela Ban (564), Horvath Anna (569), Doina Baciu (561) si Fulop Erika (552). Echipa aliniata de antrenorul Seres Sandor a fost dealtfel aceeasi, cea care in urma cu o saptamana a invins CSM Brasov in cadrul primei etape a returului Campionatului National.

Victorie conturată din start
Victoria promisa de antrenorul muresencelor inaintea inceperii jocului s-a conturat de la primele doua perechi care au intrat pe arena. Daniela Iordan si-a dominat clar adversara de la primele lansari si dupa doua manse avea un avantaj de 32 ”bete”. Revenirea austriecei Andreea Bogoly din partea a doua nu a periclitat primul punct al gazdelor. Duka Tilda a avut un debut mai putin reusit si adversara sa, Martina Vegerbauer conducea dupa prima mansa cu 29 de bete. Tilda a revenit spectaculos, a trecut in avantaj dupa al doilea schimb si a rezistat forcingului adversarei din final. Junioara Adela Ban a obtinut o victorie foarte spectaculoasa, in special datorita evolutiei scorului. Dupa ce a condus pe durata intregii partide, s-a vazut depasita spre final de Gabriela Juhasz, care a realizat un rezultat foarte valoros in ultima mansa (158 p.d.). Mureseanca a obtinut victoria cu opt popice diferenta practic la ultimele doua bile de la ”izolate”, din care a realizat 15 puncte.

Aproape de calificarea în “careul de aşi”
Horvath Anna, jucatoarea desemnata cea mai buna din Romania in anul 2009 a dominat-o din start pe Teodora Marth si cu cel mai valoros rezultat pe o mansa (165 in cea de-a treia) a parafat practic victoria echipei sale. Ultimele doua perechi au aratat o vesnic tanara Doina Baciu si pe Fulop Erika, in crestere de forma, ambele castigand la pas confruntarile cu Katharina Horvath, respectiv Loan Baumgartner. Punctajele realizate de oaspete au fost: Bogoly 539, Vegerbauer 550, Juhasz 556, Marth 555, Horvath 483, Baugartner 512.
In Austria, o singura victorie in intalnirile directe va fi suficienta pentru calificarea campioanei tarii in ”careul de asi” european.

Avem nevoie de un punct pentru calificare
”A fost un joc frumos si strans, in special in primele doua schimburi. Ma bucur foarte mult pentru rezultat si spun sincer ca nu ma asteptam sa reusim o victorie cu 8-0. Este o diferenta care nu cred ca ne va crea probleme pentru returul din 20 februarie. In Austria avem nevoie de un punct pentru calificare, lucru care cred ca ne este la indemana. Toate fetele au luptat exemplar si trebuie sa tinem cont ca dupa cantonamentul de la Sovata n-am avut decat un joc oficial, cel cu Brasovul. Am folosit aceeasi formula de echipa tocmai pentru ca in partida de astazi sa ajungem la o forma cat mai apropiata de valoarea lotului.”
Seres Sandor, antrenor Romgaz Electromures

Am avut emoţii mari la început
”Pentru mine a fost un meci greu, mai ales pentru ca a fost primul meu meci in Champions League. Debutul a fost foarte reusit, chiar daca am avut emotii mari la inceput. Pe parcurs, dupa ce m- am mai obisnuit cu atmosfera, parca devenea tot mai greu si ma bucur ca am facut fata.”
Daniela Iordan, Romgaz Electromures

Nu ne aăteptam la o replica atat de puternica
”Nu cunosteam adversara si sincer nu ne asteptam la o replica atat de puternica. Ma bucur ca am depasit cu bine inceputul mai slab si am reusit sa castig. Sper ca si celelalte colege sa castige si sa obtinem un avantaj confortabil pentru meciul retur.”
Duka Tilda, Romgaz Electromures

Am trecut cu bine peste emoţii
”A fost un meci foarte greu. Am trecut cu bine peste emotiile din debut. Nu stiu ce s-a intamplat la mijlocul partidei, am fost la un pas sa pierd. Ma bucur ca mi-am revenit in final si am reusit sa obtin victoria, chiar daca a fost una cu emotii.”
Adela Ban, Romgaz Electromures

”Sunt foarte bucuroasa pentru cum a evoluat echipa si pentru felul in care arata tabela de marcaj. Chiar daca aveam o anumita teama de acest meci dupa ultimele antrenamente, e bine ca mi-am revenit. Este un rezultat important si speram sa obtinem victoria si in Austria, chiar daca nu se mai pune problema calificarii.”
Horvath Anna, Romgaz Electromures

Vom lupta şi în Austria
”Ne asteptam la un meci mai usor dar, jucatoarele din Austria mi-au lasat o impresie placuta. Sunt valoroase si luptaoare, au luptat pana la ultima bila, lucru pentru care le felicit. Ne bucuram pentru acest rezultat dar nu consideram nimic dinainte asigurat. Vom lupta si in Austria pentru a ajunge in finala Ligii si vom incerca sa castigam.”
Doina Baciu, Romgaz Electromures

Sperăm să învingem şi în Austria
”A fost un meci greu, am intalnit un adversar puternic. Ma bucur ca am reusit sa jucam mai bine decat ele si eu personal pentru ca am castigat intalnirea cu adversara directa. Speram sa reusim acelasi lucru si la ele acasa.”
Fulop Erika, Romgaz Electromures

Optimism în tabăra austriacă
”Este un meci greu pentru noi. Stiam ca avem de-a face cu un adversar puternic, dar nu ne asteptam sa fie chiar atat de valoroasa echipa din Targu-Mures. Sper ca unele din colege sa mai refaca din diferenta si sa incercam acasa sa intoarcem rezultatul”, a spus cu sperante, naruite la final austriaca Vegerbauer, dupa primele doua perechi

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE