Reghinul si-a premiat cei mai buni sportivi Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Reghinul si-a premiat cei mai buni sportivi

p_6b2e8b.jpgCasa de Cultura “Eugen Nicoara” din Reghin a gazduit, sambata, 30 ianuarie, a doua editie a Galei Sportului Reghinean. Iubitorii sportului, fosti si actuali sportivi care activeaza sau au activat la nivelul Reghinului, impreuna cu factorii implicati in activitatea sportiva reghineana, s-au reunit pentru a cinsti performanta si oamenii care stau in spatele acesteia.

Vernisaj foto
Evenimentul a debutat cu expozitia de fotografii intitulata “60 de ani de sport in Reghin” ca un omagiu adus regretatului Fogarasi Laszlo, cel care ani de-a randul a transpus prin intermediul aparatului de fotografiat activitatea sportiva reghineana.
Meritul organizarii galei le revine Asociatiei Sportive Municipal Fotbal din Reghin care, impreuna cu Consiliul Local Reghin si diferiti sponsori au reusit si in acest an cinstirea personalitatilor sportive reghinene. Gala s-a desfasurat pe trei sectiuni, prima a cuprins premierea sportivilor aflati in activitate, cei mai reprezentativi la nivelul municipiului Reghin, 13 sportivi cu rezultate meritorii pe plan national si international. Sectiunea a doua a cuprins personalitatile sportive ale orasului, veterani ai sportului reghinean, caroar le-a fost o binemeritata recunostiinta, iar a treia sectiune a cuprins recompensarea firmelor si societatilor comerciale care sprijina activitatea sportiva in municipiul Reghin.
“In trecut stim ce a fost si incercam sa aducem o recunostinta celor care au facut istorie pentru sportul reghinean. In prezent, activitatea sportiva s-a restructurat, incepand de la minister si pana la ramura de jos.  Avem incredere ca in curand se va redresa si vom ajunge ca sportul sa fie apreciat, atat la nivel inalt, cat si la nivel local”, a declarat Vian Bont, presedintele Asociatiei Sportive Fotbal Municipal Reghin, organizator al galei.

Seniorii n-au fost uitati
Prima parte a galei a fost rezervata premierii celor care prin activitatea sportiva au contribuit la ridicarea nivelului sportiv al Reghinului, atat in ceea ce priveste formarea tinerelor talente, precum si a sprijinului oferit sportului reghinean. Moderatorul galei a fost Aurel Ratiu, redactor sportiv la Radio Targu Mures, care i-a poftit pe scena pe cei care prin munca lor au pus umarul la miscarea sportiva reghinena si anume Boga Ioan, Butiurca Ioan, Maiogan Gheorghe, Costea Anca, Suciu Viorel, Precup Emil, Csiki Zoltan, Pop Nicolae, Astlalos Iuliu, precum si profesorii Ioan si Georgeta Vass. “Organizarea galei pentru mine a fost una deosebita, la prima editie din pacate am lipsit, datorita faptului ca am fost prinsi in competetiile sportive, dar gala din acest an este una reusita, unde au fost atinse toate problemele“, a precizat Ioan Vass.

Sperante pentru marea performanta
Dapa premierea seniorilor a venit randul performerilor actuali, care reprezinta cu cinste sportul de performanta reghinean. Cei evidentiati pentru meritele sportive au fost Dobrau Tudor, Demian Aex, Gliga Ciprian (fotbal), Anton Teodor (sah) Toncean Mirona (dans sportiv), Boga Adriana (arte martiale), Barabas Eniko (canotaj), Luca Valentin (lupte libere), Sopterean Delia, Moldovan Razvan (baschet), Ormenisan Ioan (tennis de camp) si Forgaci Horatiu (culturism).

Omagiu celor disparuti
Un moment special al galei l-a reprezentat omagiul adus celor care, prin activitatea lor, au contribuit la dezvoltarea sportului reghinean, atat prin intermediul activitatii sportive, cat si contributia acestora la popularizarea acestuia pe plan local si national. A fost tinut un moment de reculegere in memoria lui Fogarasi Laszlo, cel care prin intermediul fotografiei a popularizat sportul reghinean, precum si pentru regretatii Koos Gyula, Buruian Simion si Naste Dorin, care si-au pus amprenta pe activitatea sportiva reghineana. Programul galei a fost completat de un program artistic sustinut de elevii Scolii  de Muzica “Augustin Maior” din Reghin, precum si  un moment de dans sportiv sustinut de membrii Clubului Sportiv Dansul Viorilor din Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE