Liviu Dumitru: ”Ne-am apropiat de obiectiv!” Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Liviu Dumitru: ”Ne-am apropiat de obiectiv!”

2-3_55.jpgLiviu Dumitru este unul dintre jucătorii de bază ai BC Mureş Târgu-Mureş. Considerat unul dintre cei mai eficienţi şi valoroşi baschetbalişti autohtoni ai Divizia A de baschet masculin, „tigrul” care va împlini în 26 august 33 de ani a reuşit în câteva partide, la final, coşuri care au decis soarta partidei. Născut în Bucureşti, a început să joace baschet cu tatăl său, antrenor la Rapid, fără a evolua la vreo echipă. A început în echipa şcolii şi a jucat mai întâi la Steaua. A mai trecut pe la Braşov, Constanţa şi, ultimii cinci ani la BC Argeş Piteşti. O încercare peste graniţe a avut în Germania, dar a considerat că acasă este mai bine. Trecerea la BC Mureş a fost un pas important spre final de carieră.
Reporter: Ce a însemnat pentru tine această schimbare?
Liviu Dumitru:
După cinci ani petrecuţi la Piteşti, a fost o nouă provocare pentru mine. După un an petrecut aici, cu un loc V obţinut, cred că toată lumea este mulţumită, este o performanţă bună. Ce am găsit aici? O echipă bine pusă la punct, un club care încearcă să facă totul ca la carte şi un public fantastic, care este alături de echipă, o ajută foarte mult. Mai rămâne ca şi noi să-l răsplătim cu evoluţii bune.
Rep.: Ai fost eroul câtorva finaluri de partide…
L.D.:
Eu am marcat coşul care a decis victoria, dar până să ajung să execut aruncarea şi-a adus aportul toată echipa. Aici se face diferenţa între sporturile de echipă faţă de cele individuale, unde fiecare este pe barba lui, cum se spune.
Rep.: Cum caracterizezi turul actualei ediţii?
L.D.:
Prin rezultatele obţinute la finalul turului, cred că ne-am apropiat de obiectiv. Excepţii au fost meciurile pierdute cu Oradea, acasă şi cel de la Dinamo, meci pe care nu aveam voie să-l pierdem. Poate şi cel de la Sibiu, în rest, cred că au fost rezultate normale.
Rep.: Aţi reuşit câteva premiere…
L.D.:
Ştiu că Târgu-Mureşul n-a obţinut nicio victorie cu Asesoft şi ne bucurăm că am putut oferi o mare bucurie suporterilor. Cea de la Timişoara a fost o confirmare a valorii noastre. A urmat cea din amicalul de la Sibiu, care a însemnat un pas cu dreptul în acest an şi sperăm ca aceasta să ne dea mai multă încredere în forţele noastre.
Rep.: Cât ţi-ai propus să joci?
L.D.:
Nu mi-am propus un anumit număr de ani, important este să fiu sănătos. Totul depinde de acest lucru şi de faptul că atunci când intri, dar mai ales atunci când ieşi din teren, să ieşi cu fruntea sus, să nu-ţi fie ruşine de ce ai făcut, să meriţi aplauzele.
Rep.: Cum îţi petreci timpul liber?
L.D.:
Sunt căsătorit, încă nu avem copil, iar distracţiile au alte limite. Timpul petrecut cu colegii, cu Virgil Stănescu, Radu Paliciuc şi Adi Tudor jucăm remi sau cărţi. În rest, odihna, un film şi cam atâta îmi permite timpul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE