Reţea de apă potabilă pentru Gurghiu, în 2012 Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

Reţea de apă potabilă pentru Gurghiu, în 2012

2-1_e791d6.jpgCu toate că apreciază că bugetul din 2012 al comunei Gurghiu este unul sărăcuţ, primarul Laurenţiu Boar este, totuşi, optimist că va finaliza un proiect extrem de important pentru comunitate, şi anume alimentarea localităţii cu apă potabilă.
Reporter: Ce ne puteţi spune despre valoarea bugetului comunei Gurghiu pentru anul 2012?
Laurenţiu Boar:
Încă nu s-a adoptat bugetul, acesta va fi votat marţi, 31 ianuarie. Bugetul e unul sărăcuţ pentru cele sate pe care le avem şi cel mai mult mi-e frică să nu păţim acelaşi lucru ca în anul 2011 când din sumele alocate de la Finanţe nu ni s-a alocat decât circa 21%, iar pe baza acestor alocări am făcut cheltuieli pentru contracte de achiziţii şi m-am trezit la final de an că nu-mi pot onora furnizori şi agenţi economici faţă de care avem datorii de peste 200.000 de lei. Dar să vă răspund la întrebare, bugetul pentru anul 2012 al comunei Gurghiu va fi de 3.260.000 de lei, din care pentru investiţii şi reparaţii vom aloca suma de 1.422.200 de lei.
Rep.: Care a fost rata de colectare a impozitelor şi taxelor în anul 2011?
L.B.:
În 2011 am reuşit să colectăm 87% din prevederi. Populaţia e din ce în ce mai săracă şi vedem cazuri în care oamenii nu îşi pot achita impozitul anual.
Rep.: Care este prioritatea Primăriei Gurghiu pentru anul 2012?
L.B.:
Cea mai mare investiţie pe care o avem în 2012 se referă la finalizarea unui proiect de alimentare cu apă potabilă pe Ordonanţa 7, finalizat în proporţie de peste 92%. O să trecem la extinderea reţelei de apă pentru trei sate, proiect în valoare de peste 600.000 de lei. De asemenea, avem în vedere şi întreţinerea drumurilor comunale şi alte lucrări de reparaţii.
Rep.: Ce părere aveţi despre faptul că alegerile locale vor avea loc în luna iunie?
L.B.:
Sunt pregătit, eu în general mă pregătesc de alegeri începând cu a doua zi de la câştigarea mandatului. Decizia Curţii Constituţionale mă bucură pentru că totuşi s-a dovedit că locuim într-un stat cât de cât democratic, deşi sunt de părere că o influenţă a avut-o şi presiunea exercitată de oamenii care au protestat pe stradă. Fără această presiune nu cred că s-ar fi ţinut cont de reguli şi cu siguranţă alegerile ar fi fost comasate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE