Doctor Honoris Causa pentru profesorul Ioan Leş la UPM Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Doctor Honoris Causa pentru profesorul Ioan Leş la UPM

3_82.jpgLuni, 6 februarie , Aula Magna a Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş a găzduit  festivitatea de acordare a medaliei de onoare şi titlului de Doctor Honoris Causa  profesorului universitar doctor Ioan Leş. Personalitate marcantă a dreptului românesc, profesorul Ioan Leş s-a născut pe 1 septembrie 1947, în localitatea Făureşti, jud. Maramureş. A absolvit Facultatea de drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, promoţia 1970, iar în anul 1977 a obţinut titlul de doctor în drept, în domeniul dreptului procesual civil, sub coordonarea eminentului profesor Graţian Porumb. Avocat, judecător, notar, cadru didactic universitar, diplomat, om de ştiinţă, toate la un loc, întruchipează personalitatea profesorului şi drept rezultat o largă recunoaştere naţională şi internaţională. Bogata sa activitate didactică şi ştiinţifică precum şi contribuţiile deosedite aduse la innoirea dreptului românesc, l-au recomandat pe profesorul Ioan Leş în a i se acorda titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş.
Foarte bun practician şi teoretician
„Profesorul Ioan Leş ne-a ajutat foarte mult în devenirea  noastră ca universitate  mai ales în zona dreptului. Mi-aduc aminte când colegul Sabău a venit şi mi-a cerut să fim oblăduiţi în ce priveşte ridicarea pregătirii noastre didactice în domeniul dreptului şi administraţiei cu ajutorul profesorului Leş. În toată activitatea pe care a derulat-o, înainte dar şi după revoluţie, a dovedit că este un foarte bun practician, şi un foarte bun teoretician. Cărţile pe care le-a scris, peste 20 la număr, sunt cărţi de referinţă, ultimul tratat pe care la scris cu privire la Codul Civil este unul extrem de interesant. Eu, personal, l-am cunoscut pe profesorul Leş, am stat de câteva ori de poveşti, care se dovedeşte un interlocutor deosebit de agrabil, cunoaşte enorm de mult lumea României, lumea întreagă. Are nişte asocieri de idei deosebite care nu au făcut altceva decât să propage învăţământul de drept din Sibiu în întreaga ţară.”
Liviu  Marian, rector UPM
Onorează facultatea noastră
“Ioan Leş este unul dintre cei mai străluciţi profesori de drept pe care i-a avut învăţământul universitar românesc. Domnia sa  onorează  Facultatea noastră, prin prezenţa sa de-a lungul timpului, prin contribuţia adusă la creşterea şi dezvoltarea specializărilor de administraţie şi drept. UPM a fost onorată de faptul că în decursul anilor  a putut să-l simtă pe profesor alături, prin participarea sa la diverse manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, prin încurajarea aspiraţiilor unor doctoranzi, prin prezenţa domniei sale la întâlnirile cu studenţii şi nu în ultimul rând la realizarea activităţii publicistice de specialitate.”
Conf. univ. dr. Szabo Zsuzsanna,  decan Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative 

Este o mare cinste, o mare onoare!
“Mă bucur că mă aflu din nou în această cetate universitară în oraşul Târgu Mureş, aici la UPM. Această distincţie care mi-a fost oferită  este una care mă onorează în mod deosebit şi mă obligă să fiu în continuare aproape de dumneavoastră, de UPM, de Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, de colegii mei la specializarea drept şi administraţie. Cuvintele nu pot exprima întreaga gratitudine, mai ales încărcătura emoţională care mă marchează. Acordarea unei asemenea titlu pentru unh cadru universitar este o mare cinste, o mare onoare”.
prof. univ dr. Ioan Leş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE