UPM şi UAT scot la concurs posturile vacante Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 439 Vizualizări

UPM şi UAT scot la concurs posturile vacante

După blocarea posturilor în învăţământul universitar, anul 2013 aduce o veste bună, Ministerul Educaţiei a hotărât să deblocheze posturile vacante, astfel că universităţile vor scoate la concurs posturile blocate în 2009. Dacă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş numărul posturilor care vor fi deblocate este cel mai numeros, și anume 37, la celelalte universităţi din Târgu-Mureş, numărul acestora este de 6 la Universitatea “Petru Maior” (UPM), respectiv 27 la Universitatea de Arte (UAT).

“Plus în dezvoltarea şi susţinerea programelor de studiu”

În ce priveşte UPM, numărul posturilor care vor fi scoase la concurs este de şase, patru posturi de lector şi două de conferenţiar. “Sunt importante aceste posturi pentru noi. Este nevoie de aceste posturi, care vizează cadrele didactice care au îndeplinite condiţiile necesare. Sunt doar posturi de conferenţiari universitari şi de lectori care vor aduce un plus în ce priveşte  dezvoltarea şi susţinerea programelor de studiu”, a precizat prof. univ. dr. Tatiana Dănescu, prorector didactic UPM.

“Încercăm să îndeplinim standardele specifice”

La UAT, numărul posturilor care vor fi scoase la concurs este de 27, care vizează posturile de lectori, conferenţiari şi profesori. “Nu sunt posturi noi, sunt cele care sunt vacante în organigrama noastră. Ele sunt importante, pentru că noi încercăm să satisfacem, să îndeplinim standardele specifice, cele cerute de ARACIS pentru ocuparea posturilor. Ele asigură un proces educaţional benefic pentru studenţi, să nu îi mai folosim cu plata la ora, ci să îi aducem la titularizare. În afară de asta îi mai avem cei pe care urmează să treacă de pe posturile de lector, de conferenţiar, deci e vorba de o promovare. Sunt mai multe posturi vacante. Senatul a stabilit 27 de posturi pe care dorim să le scoatem la concurs. Ne ajută foarte mult această deblocare de posturi doar că marţi, 8 ianuarie, ne-a venit un nou ordin al ministerului care ne mai taie din avânt prin care aceste posturi nu pot să modifice numărul de posturi vacantate în anul universitar 2011-2012. Dacă noi am avut oameni plecaţi din sistem din 2011 până în prezent, noi nu putem scoate aceste posturi la concurs”, a precizat Sorin Crişan, rectorul UAT.

20 februarie, termen limită pentru depunerea dosarelor

Perioada de înscriere pentru cele aproximativ 70 de posturi scoase la concurs este până în 20 februarie, evaluarea dosarelor va avea loc în perioada 21 februarie – 6 martie, urmând ca, concursurile să aibă loc în perioada 7-27 martie, iar în perioada 28 martie – 3 aprilie, validarea rezultatelor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE