Poezie și muzică la Reghin de Ziua Eminescu Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

Poezie și muzică la Reghin de Ziua Eminescu

Ziua Culturii Naţionale, cum mai este cunoscută ziua de 15 ianuarie, ziua naşterii Poetului Naţional Mihai Eminescu, va fi marcată la Reghin printr-un recital de muzică şi poezie găzduit de Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” marţi, 15 ianuarie începând cu ora 18.00.

Invitați din Anvers

Evenimentul este organizat de Primăria Reghin şi Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” şi îi are invitaţi pe actorul Dan Rădulescu şi doi absolvenţi ai Conservatorului Regal din Anvers, Belgia, Monica Florescu (pian) şi Mackim Fernandez (violoncel). “Legătura mea cu Reghinul, cu publicul reghinean, este una tot mai puternică având în vedere evenimentele din 2012 la care am fost prezent. Mă simt onorat de această invitaţie venită din partea directorului Casei de Cultură, Conţiu Ioan, de a fi prezent din nou la Reghin la această frumoasă sărbătoare, o sărbătoare a culturii române care iată că îşţi face simţită prezenţa la Reghin, de ziua naşterii Poetului Naţional, Mihai Eminescu”, a precizat actorul Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, Dan Rădulescu.

Trebuiau să poarte un nume…

Spectacolul va sta sub auspiciile muzicii şi poeziei, versul eminescian intercalându-se cu pagini muzicale semnate de compozitorii Paul Constantinescu, Zoltan Kdaly, Johannes Bhrams, Serghei Rahmaninov şi Alberto E. Ginastera. Spectatorii vor avea parte de un frumos dialog al muzicii şi poeziei întreţinut de Dan Rădulescu, Monica Florescu şi Mackim Fernandez. “Programul serii va fi unul intercalat, cu trei reprize de muzică clasică şi poezii din creaţia lui Mihai Eminescu. Momentul poetic va curinde şi o poezie foarte dragă sufletului meu şi anume “Trebuiau să poarte un nume” de Marin Sorescu, poezie care va completa frumos celelalte poezii din creaţia marelui poet”, a precizat Dan Rădulescu.

Întâlnirea cu poezia şi muzica la Casa de Cuultură “Eugen Nicoară” din Reghin se înscrie în seria de evenimente dedicate naşterii poetului naţional, dovadă a faptului că şi în acest oraş, Eminescu este prezent la loc de cinste în conştiinţa publicului, care şi de această dată îi va aduce un frumos şi minunat cadou le ziua sa de naştere, un cadou învăluit în muzică şi vers aduse de artişti de prim rang. Intrarea la spectacol este liberă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE