Agenţia Naţională pentru Sănătate salvează România Sanatate
  • Erika Marginean
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Agenţia Naţională pentru Sănătate salvează România

Ministerul Sănătăţii va avea pentru prima dată în subordine o agenţie naţională de programe, a anunţat, joi, ministrul de resort, Eugen Nicolăescu. „Am găsit o formulă practică pentru a nu-i mai aduce pe oameni în pragul disperării: vom organiza Agenţia Naţională de Programe de Sănătate. Prin această agenţie naţională, va fi câte un manager pentru fiecare program în parte, care va ţine legătura cu pacienţii, pentru a identifica eventuale goluri în aprovizionarea cu medicamente.

Unifarm pentru importuri

Totodată, vom utiliza Unifarm, pe care vrem să o capitalizăm în acest an, ca să se poată mişca repede să facă importuri atunci când medicamente vitale nu există”, a spus Nicolăescu, la masa rotundă cu tema „Radiografia sistemului de sănătate în 2012 şi perspective pentru 2013”.

Cu acelaşi prilej, ministrul Sănătăţii a prezentat câteva direcţii urmărite în mandatul său, „Dacă vom reuşi să facem programe care să se încadreze în cei 3 E – economicitate, eficienţă şi eficacitate, cred că ne vom atinge scopul”, a spus ministrul Nicolăescu.

În acest an, vor creşte cu 50 sută fondurile pentru medicina de ambulatoriu, astfel încât să fie descurajate internările fictive, vor creşte fondurile pentru programul de screening de cancer de col uterin, în care femeile între 25-65 ani beneficiază, gratuit, de un test Babeş-Papanicolau.

Reluarea campaniei pentru vaccinarea HPV

De asemenea, ministerul va încerca, tot împreună cu societatea civilă, punerea la punct a unui mecanism de reluare a campaniei de comunicare pentru vaccinarea HPV. Tot pe partea de prevenţie, va fi reluat, sub o altă formă, programul de reevaluare a stării de sănătate. „Oamenii mi-au solicitat reluarea acestui program. În perioada următoare, colegii mei vor face publice şi datele programului derulat în 2007”, a mai pus ministrul Eugen Nicolăescu.

Contribuabilul trebuie să ştie

Ministrul Sănătăţii le-a vorbit pacienţilor cronici şi despre reechilibrarea sistemului sanitar, prin regândirea sistemului de finanţare pentru medicina de familie, medicina de ambulatoriu şi spitale. În opinia ministrului, contribuabilul are dreptul să cunoască de ce servicii beneficiază din contribuţia pe care o plăteşte. „Dacă vom face pachetul de bază, vom creşte rapid şi asigurările de sănătate complementare sau suplimentare”, a mai declarat Nicolăescu.

Sursa RL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE