Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

Distribuie

TENDINŢĂ DE SCĂDERE A PREŢURILOR IMOBILIARE

Analiştii consideră că scăderea va fi pe termen mediu

*Tendinţa de scădere a preţurilor imobiliare se va păstra cel mai probabil pe termen mediu, în condiţiile în care economia nu dă semne solide de redresare, o relansare a pieţei fiind posibilă în urma reluării finanţării, potrivit companiei de evaluare Darian. Reprezentantul acesteia a arătat că şansa relansării economiei şi implicit şi a pieţei imobiliare constă în relansarea finanţării prin atragerea fondurilor europene în bugetul 2014-2020, asanarea pierderilor din economie, transparenţa în utilizarea fondurilor bugetare şi eficientizarea investiţiilor. Mai mult, analiştii consideră că faptul că programul guvernamental Prima Casă nu a făcut distincţie între stocul de locuinţe noi şi cel vechi, coroborat cu faptul că TVA-ul se aplică doar apartamentelor situate în blocurile noi, crescând preţul acestora cu 5% sau 24%, a determinat dezvoltatorii să concureze pe aceleaşi plaje de preţ cu apartamentele construite înainte de 1990. Studiile efectuate arată că preţurile apartamentelor noi la nivelul întregii ţări au înregistrat o scădere uşor mai redusă decât a celor vechi, de la începutul crizei diminuarea fiind de aproximativ 35%, iar scăderea în ultimele 12 luni de aproximativ 1%.

 

OBIECTIV: SCUTIREA DE IMPOZIT A PROFITULUI REINVESTIT

Premierul a anunţat că este o prioritate pentru 2014

*Premierul Victor Ponta a declarat, luni că scutirea de impozit a profitului reinvestit reprezintă unul dintre obiectivele realizabile în 2014. El a precizat că şi investiţiile au crescut în 2013. „Am văzut că şi investiţiile au crescut în 2013, deşi tot felul de oameni se plângeau că o să fie dezastru. Nu a fost nicun dezastru, dimpotrivă, suntem pe plus”, a adăugat Ponta. „Deci, da, scutirea de impozit a profitului reinvestit e unul din obiectivele realizabile”, a subliniat premierul. El a precizat că scăderea CAS va intra în vigoare de la 1 iulie, aşa cum s-a stabilit. Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru de Finanţe, a declarat, în 9 ianuarie, că măsura neimpozitării profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odată cu cea de scădere a CAS, dacă aceasta nu va avea un impact bugetar negativ şi după discuţii pe această temă în USL şi cu FMI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

La mulți ani, România! La mulți ani, Reghin! La mulți ani reghineni!

Distribuie Municipalitatea reghineană a marcat Ziua Națională a României printr-un spectacol folcloric găzduit joi, 1 …