Situaţia învăţătoarei din Bucureşti, analizată de educatoarele din Târgu-Mureş Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 225 Vizualizări

Situaţia învăţătoarei din Bucureşti, analizată de educatoarele din Târgu-Mureş

Situaţia învăţătoarei Dana Blându din Bucureşti, care a cerut bani de la elevi pentru cadourile de Crăciun a creat, în majoritatea şcolilor şi grădiniţelor din ţară, revoltă. Anchete, discuţii, păreri şi multă nemulţumire din partea părinţilor şi a elevilor. Aşa s-ar putea descrie episodul învăţătoarei din capitală. Roxana Nicoară, educatoare la Grădiniţa cu program prelungit „Albinuţa” din Târgu-Mureş, consideră că situaţiile în care copiii dau bani pentru fondul clasei sau pentru materialul didactic nu sunt de ieri, de azi, şi nici nu trebuie generalizate, iar un om dedicat acestei meserii trebuie să educe copiii în maniera în care şi-ar dori, la rându-i, să fie educat.

„Pe majoritatea nu se reprezintă astfel de situaţii”

Aceasta spune că situaţia învăţătoarei din Bucureşti nu este reprezentativă pentru foarte multe cadre didactice. „Având în vedere ultimele ştiri legate de ceea ce se întâmplă în grădiniţe şi şcoli, mă simt nevoită să recunosc că sunt adevărate cazurile, dar nu le putem generaliza; situaţiile create nu sunt de azi, ci de foarte mulţi ani. Am asistat cu tristeţe la cele întâmplate în şcoala din Bucureşti, la atitudinea acelei învăţătoare. Nu ne reprezintă astfel de situaţii pe foarte multe dintre noi, cadrele didactice, cele care considerăm această meserie o artă si nu un talcioc. Pentru buna desfăşurare a activităţilor avem nevoie de foarte mult material didactic care la momentul actual îl confecţionăm sau îl achiziţionam cu ajutorul părinţilor. Cred cu tărie că educaţia nu se face cu gura închisă şi mâinile la spate. O persoană dedicată acestei meserii este în frumoasa oportunitate de a-i educa pe micuţi exact aşa cum i-ar plăcea să fie ea educată, dacă ar fi în locul unuia dintre acei copii”, a povestit Roxana Nicoară.

Educatoarea, prietena copiilor

Roxana Nicoară crede că educatoarea, prin dedicarea ei şi vibraţia iubirii, poate să-i transforme lacrimile în zâmbete copilului şi să devină prietena lui, iar dacă nu iubeşti copiii nu poţi alege o astfel de meserie chiar dacă, potrivit unora, „să fii educatoare nu e mare lucru”. „Educatoarea este „mama” fiecărui copil care se desprinde de mâna mamei şi care îşi cuibăreşte micuţa lui mână în mâna ei. Pentru fiecare copil care păşeşte în acest nou univers, teama de necunoscutul care nu-i mai oferă siguranţa familiei îl face să se manifeste prin plânset şi, uneori, prin furie, pentru că se simte singur. Aici intervine arta educatoarei care, prin dedicarea ei şi vibraţia iubirii, poate să-i transforme lacrimile în zâmbete, chiar timide uneori, să-l facă să se simtă în siguranţă. Vreau să cred, cu aceeaşi tărie, că educatoarea poate fi prietena copiilor. Se pune atât de mare accent pe instrucţia copiilor, încât partea emoţională este total neglijată în majoritatea instituţiilor de învăţământ. Am auzit multe persoane spunând: „Ce mare lucru face o educatoare? Oricine poate să facă ce face ea!” Poate nu face mare lucru, poate nu va transforma copiii în „elite” ale societăţii, poate nu răspunde aşteptărilor multor părinţi de a-i înlocui complet, dar „puţinul” pe care îl face, îl face cu sufletul, cu toată dăruirea. Nu poţi alege o asemenea meserie, dacă nu iubeşti copiii, dacă nu laşi ca iubirea să iasă prin fiecare gest, cuvânt, tonalitate, dacă ai uitat sa te joci, să te bucuri, să râzi, să-i încurajezi, să vibrezi în compatibilitate cu sufleţelul lor. Pe copii nu-i poţi minţi când e vorba de sentimente, chiar dacă prin cuvinte o faci”, a subliniat Roxana Nicoară.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Ce mare dreptate are d-na educatoare , dar din pacate o parte din cei corupti sunt la conducere ,în ministere ,inspectorate sau directori de școli. Și din păcate și în județul Mureș sunt din aceștia cum e inspectorul de tehnice și învatămănt particular Macarie , inspectorul de geografie ,chiar inspectorii generali care în colaborare cu directorii unor licee aproba transferuri de elevi pe bani grei dar ei sunt numiți politic ți în politică poți face orice chiar sa iei și mită …..

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE