Share

Home / Invatamant / Talente reunite la “Brâncuşiana”

Talente reunite la “Brâncuşiana”

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Mureş organizează, în perioada 19-21 februarie, a X-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie Artistică “Brâncuşiana”, eveniment prin care municipiul Târgu-Mureş va deveni pentru câteva zile Capitala Artelor Plastice din România.

Participarea numeroasă, garanţia unui concurs de calitate

Tema acestei ediţii a Concursului este “Zborul- descătuşarea energiei creatoare”, cel mai important motiv al creaţiei brâncuşiene. “Concursul este organizat pe două secţiuni. Secţiunea de arte plastice este organizată la nivel naţional, cealaltă secţiune, cea de literatură, fiind organizată în acest an la nivel judeţean”, a informat Simona Turcu, inspector şcolar de specialitate arte şi mentorat.

Conform desfăşurătorului, au fost invitaţi reprezentanţi din toate judeţele ţării. Pe site-ul Liceului organizator vor ajunge toate lucrările participante, la ambele secţiuni. Lucrările participante la secţiunea de arte plastice vor fi expuse în cadrul unei expoziţii la Liceul “Constantin Brâncuşi”, unde se vor putea viziona în zilele de 19-20 februarie. “Festivitatea de premiere va avea loc în data de 21 februarie, de la ora 13.00”, a completat Simona Turcu. Pentru secţiunea de literatură organizată la nivel judeţean, în 20 februarie va avea loc prezentarea lucrărilor participante în faţa juriului. “La ediţiile precedente au fost foarte mulţi participanţi. Din juriu vor face parte atât delegaţi din partea Ministerului Educaţiei, cât şi personalităţi ale artelor plastice şi literare. Astfel preşedintele juriului pentru secţiunea de arte plastice va fi directorul UAPR Cluj, profesor universitar dr. Horvath Budnariu Adrian, iar pentru partea de literatură va fi directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, târgumureşeanul Nicolae Băciuţ”, a încheiat Simona Turcu, adresând în acelaşi timp invitaţia publicului larg de a viziona expoziţia, garantând o experienţă artistică de calitate.

Edith VEREŞ

Share

0 comentarii

  1. Doamne, nulitatea asta a ajuns inspector scolar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Mai avem nevoie de istorie?, proiect lansat de Facultatea de Științe și Litere din cadrul UMFST Tîrgu Mureș

Unitățile de învățământ din județul Mureș au primit o provocare, venită din partea Facultății de …

Share
Share