Talente reunite la “Brâncuşiana” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 491 Vizualizări

Talente reunite la “Brâncuşiana”

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Mureş organizează, în perioada 19-21 februarie, a X-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie Artistică “Brâncuşiana”, eveniment prin care municipiul Târgu-Mureş va deveni pentru câteva zile Capitala Artelor Plastice din România.

Participarea numeroasă, garanţia unui concurs de calitate

Tema acestei ediţii a Concursului este “Zborul- descătuşarea energiei creatoare”, cel mai important motiv al creaţiei brâncuşiene. “Concursul este organizat pe două secţiuni. Secţiunea de arte plastice este organizată la nivel naţional, cealaltă secţiune, cea de literatură, fiind organizată în acest an la nivel judeţean”, a informat Simona Turcu, inspector şcolar de specialitate arte şi mentorat.

Conform desfăşurătorului, au fost invitaţi reprezentanţi din toate judeţele ţării. Pe site-ul Liceului organizator vor ajunge toate lucrările participante, la ambele secţiuni. Lucrările participante la secţiunea de arte plastice vor fi expuse în cadrul unei expoziţii la Liceul “Constantin Brâncuşi”, unde se vor putea viziona în zilele de 19-20 februarie. “Festivitatea de premiere va avea loc în data de 21 februarie, de la ora 13.00”, a completat Simona Turcu. Pentru secţiunea de literatură organizată la nivel judeţean, în 20 februarie va avea loc prezentarea lucrărilor participante în faţa juriului. “La ediţiile precedente au fost foarte mulţi participanţi. Din juriu vor face parte atât delegaţi din partea Ministerului Educaţiei, cât şi personalităţi ale artelor plastice şi literare. Astfel preşedintele juriului pentru secţiunea de arte plastice va fi directorul UAPR Cluj, profesor universitar dr. Horvath Budnariu Adrian, iar pentru partea de literatură va fi directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, târgumureşeanul Nicolae Băciuţ”, a încheiat Simona Turcu, adresând în acelaşi timp invitaţia publicului larg de a viziona expoziţia, garantând o experienţă artistică de calitate.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE