Victorie extrem de importantă pentru SC Mureşul Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 119 Vizualizări

Victorie extrem de importantă pentru SC Mureşul

În etapa a XVI-a a Diviziei A la handbal feminin, Sport Club Mureşul Târgu-Mureş a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia CS Timişoara cu scorul de 37-32 (18-16). După înfrângerea din etapa trecută în faţa celor de la HC Alba Sebeş, pentru a mai putea spera la revenirea pe primul loc al clasamentului şi promovarea în Liga Naţională, mureşencele nu aveau voie până la finalul ediţiei din care mai sunt de disputat şase etape să mai facă nici un pas greşit. Aşa cum era de aşteptat, bănăţencele au dat o replică bună şi au luptat cu dârzenie pentru a obţine victoria. Prima repriză a fost echilibrată şi s-a mers cap la cap până în apropierea pauzei. Timişorencele au avut în minutul 20 un avantaj de trei goluri (14-11) şi misiunea echipei lui Bukaresti Jozsef părea din ce în ce mai dificilă. Mureşul reuşeşte să se mobilizeze şi finalul reprizei le găseşte în avantaj de două goluri, reuşind ca în cele zece minute să nu mai primească decât două goluri.

Decise pentru cele trei puncte

Cu acest avantaj fragil, mureşencele au luptat pe durata întregii reprize secunde cu multă dăruire şi au reuşit să se menţină în permanenţă în avantaj. Deşi s-au apropiat în câteva rânduri, bănăţencele s-au lovit de dârzenia unei echipe care a ţinut să dovedească faptul că singura partidă pierdută pe teren propriu din acest sezon a fost o sincopă pe care vor s-o dea cât mai repede uitării. De fiecare dată au reuşit să se desprindă, ultima apropiere a gazdelor a fost în ultimele cinci minute, când au redus scorul la 31-34. Mureşul a rezistat şi a obţinut o victorie meritată care le-a apropiat la doar două puncte de lidera CSM Slatina, care a pierdut şi ea în această etapă în faţa formaţiei din Sebeş cu 23-19. Echipa din Alba se află la trei puncte în urma SC Mureşul, cu un joc mai puţin disputat, dar şi cu un handicap de 28 de goluri la golaveraj şi un avntaj de cinci goluri în confruntarea directă în favoarea mureşencelor. În etapa viitoare, Mureşul va evolua pe teren propriu cu Universitatea Târgu-Jiu, după care va avea loc meciul care poate fi decisiv, la CSM Slatina, în data de 15 martie.

Pentru gazde, Alina Marin a înscris 10 goluri, Ghiocel, Cioriciu şi Biro câte 6, Bahuczki şi Sas câte 2.

Pentru Mureşul au înscris: Alina Moloci 9, Bodor Andrea 9, Gulnara Biţiş 7, Georgeta Cioban 4, Andreea Serediuc 4, Nagy Beata 3 şi portarul Diana Diaconu 1. Au mai jucat: Andreea Petruneac, Diana Şandru, Elena Avădanei, Tabita Rad.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE