Corpul 6 Armată, 20 de ani de la înfiinţare Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 532 Vizualizări

Corpul 6 Armată, 20 de ani de la înfiinţare

Clubul Ofiţerilor de Tancuri Mureş a organizat joi, 27 februarie, o întâlnire de suflet cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la înfiinţarea Corpului 6 Armată. Colonei, generali, locţiitori, ofiţeri şi invitaţi şi-au amintit bucurie şi melancolie vremurile de demult, în care camaraderia şi spiritul de corp au răzbit în toată activitatea. Conform Ordinului General din 24 ianuarie 1994, Divizia 6 Tancuri şi Brigada 2 Tancuri se transformă în Corpul 6 Armată, cu misiunea sacră de a prelua şi duce mai departe tradiţiile de luptă.

„Apreciez iniţiativa de rememorare a Corpului 6 Armată”

Clubul Ofiţerilor de Tancuri Mureş are principalul scop să păstreze şi să transmită tradiţiile unităţilor de tancuri având o strânsă legătură unităţile de celelalte arme. Generalul de Brigadă (r) Victor Ciulea a povestit despre cum s-a înfiinţat Corpul 6 Armată şi a lăudat iniţiativa ofiţerilor de tancuri din Târgu-Mureş de a rememora existenţa acestui corp. „Iniţiativa ofiţerilor de tancuri din Târgu-Mureş de a rememora existenţa Corpului 6 Armată este lăudabilă şi de suflet, o întâlnire cu valoare morală pentru noi toţi, cât şi pentru celelalte cadre militare greu încercate în ultima perioadă. Într-o primă etapă de modernizare a Armatei României s-a acţionat prin creşterea numărului de unităţi de corp de armată prin reorganizarea şi înfiinţarea unor noi mari unităţi şi prin creşterea numărului de militari. Ca urmare, Corpul 6 Armată a luat fiinţă prin reorganizarea Comandamentului şi unităţilor subordonate Diviziei 6 Tancuri şi prin luarea în subordine a unor noi mari unităţi”, a povestit Generalul de Brigadă (r) Victor Ciulea, şeful Statului Major.

„Armata Română este apreciată la superlativ”

Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean, a transmis că evenimentul aniversar este unul de bun augur şi a subliniat că Armata Română este apreciată la superlativ. Acesta a primit din partea Clubului Ofiţerilor de Tancuri Mureş o diplomă care să-i rămână mereu în amintire întâlnirea. „Am ţinut să fiu împreună cu dumneavoastră, pentru că am avut multe de învăţat încă de la 18 ani şi 4 luni, când am fost încorporat şi din a treia sau a patra zi de armată am primit prima sancţiune, 33 de plantoane 2 consecutiv. Aşa a trecut pentru mine o perioadă în care a trebuit să mă confrunt cu ceea ce înseamnă disciplina. La nici două zile am mai primit alte 33 de plantoane. La epuizarea celor 66, am început să înţeleg că lucrurile în viaţă se întâmplă altfel, cu nu mai eşti doar tu. De aceea, cred că multe dintre generaţiile următoare de bărbaţi nu se vor mai confrunta cu acest lucru. În acest fel este posibil să pierdem mulţi tineri, mulţi bărbaţi tineri prin ceea ce va însemna carieră şi contribuţie pe care bărbatul o poate aduce în viaţa de zi cu zi. Poate nu întâmplător astăzi Armata, la fel ca şi în 1990, este corpul din societate în care noi civilii avem cea mai mare încredere. Poate nu întâmplător la 20 de ani după 1994, când prima dată după Revoluţie Armata vine sub comanda unui civil. Suntem în aceeaşi situaţie ca atunci când Armata nu era sub control civil. Faptul că Armata, practic dumneavoastră, aţi reuşit să menţineţi şi să duceţi mai sus contribuţia dumneavoastră în societate este un lucru pe care vreau să-l subliniez. Trebuie, de asemenea, să scot în evidenţă faptul că astăzi, spre deosebire de trecut, trupele noastre de elită, Armata Română este apreciată la superlativ. Rolul pe care astăzi îl jucăm din punct de vedere geo-strategic se datorează dăruirii cu care se fac lucrurile în teatrele de operaţiune. Faptul că din teatru ostaşii noştri se întorc cu calificativele pe care dumneavoastră le cunoaşteţi, pentru noi, ca ţară, sunt extraordinar de importante. Dacă am avea unul sau încă două astfel de repere în societatea românească, România ar fi în altă parte”, a transmis Ciprian Dobre.

Eveniment dedicat bătăliei de la Oarba de Mureş

De asemenea, Ciprian Dobre a anunţat că echipa Consiliului Judeţean va organiza un eveniment dedicat bătăliei de la Oarba de Mureş, bătălie în care România a pierdut peste 11.000 de bărbaţi. „În acest an, echipa Consiliului Judeţean va organiza, pentru prima dată, în pomenirea şi întru gloria zilei de 29 septembrie 1944, când România a pierdut peste 11.000 de bărbaţi la Oarba de Mureş, un eveniment extraordinar de important, unul în care vom arăta, de fapt, că pentru noi nu contează care sunt pierderile, ci contează care sunt idealurile României. Vom face un eveniment de care suntem mândri şi voi face tot ceea ce ţine de noi ca una dintre noile staţii de metrou care se va construi la Bucureşti să se numească Oarba de Mureş, pentru că a fost prea mare sacrificiul, iar simbolistica acelei lupte trebuie să fie pomenită în fiecare zi”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE