Claudiu Puiac, manager la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 887 Vizualizări

Claudiu Puiac, manager la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş are, începând de luni, 24 martie, un nou manager în numele doctorului Claudiu Puiac, medic primar anestezist, după ce dr. Ovidiu Butuc a demisionat din funcţie. Noul manager este preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) Mureş şi nu a mai ocupat funcţia de manager până acum în nicio instituţie.

„Este important ca activitatea spitalului să continue”

Dr. Ovidiu Butuc a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi a subliniat că îşi doreşte ca „activitatea spitalului să continue fără niciun fel de sincope spre interesul şi nevoile pacienţilor”, mulţumindu-le colaboratorilor, echipei şi celor care au înţeles că interesele pacienţilor trebuie să primeze. „Vreau să vă anunţ că începând de astăzi, 24 martie 2014, mi-am înaintat demisia din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. După cum bine ştiţi, eu am susţinut întotdeauna că principalul rol al unui manager de spital este de a se asigura că se respectă interesele şi nevoile pacienţilor. Acestea trebuie să predomine asupra oricăror alte interese politice, personale sau de orice altă natură ar fi ele. De aceea am luat această decizie. Condiţiile politice s-au schimbat deocamdată. Nu mi se pare că este normal ceea ce se întâmplă, dar nu vreau să comentez despre asta acum. Este foarte important ca activitatea spitalului să continue fără niciun fel de sincope spre interesul şi nevoile pacienţilor”, a declarat dr. Ovidiu Butuc.

„Plec cu sentimentul datoriei împlinite”

Parcarea supraterană, reabilitarea Ambulatoriului de Specialitate, modernizarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie, sistemul modern de distribuţie a hranei, investiţii la Secţiile de Neurochirurgie şi Ortopedie şi la Unitatea de Tratament a accidentelor cerebrale vasculare, dar şi continuarea dialogului cu Banca Mondială în privinţa finanţării proiectelor de modernizare a Secţiilor ATI şi a Blocurilor Operatorii sunt proiecte pe care fostul manager îşi doreşte să continue în noul management.  „Noul manager, începând cu data de astăzi (24 martie – n.r.), este domnul doctor Claudiu Puiac. După aceste declaraţii de presă, vom avea discuţii în ceea ce priveşte continuarea proiectelor aflate în derulare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş în perioada mandatului meu. Aici este vorba despre parcarea supraterană, care se va ridica în apropierea spitalului şi sperăm să rezolve cea mai mare parte a problemei locurilor de parcare. Studiul de fezabilitate pentru parcare se află la Consiliul Judeţean. Noi am avut discuţii şi urmează ca managementul actual al spitalului să continue acest proiect. De asemenea, se va continua proiectul de reabilitare şi modernizare a Ambulatoriului de Specialitate, un proiect în valoare de aproximativ 4,5 milioane euro, care se află la nivelul Consiliului Judeţean, recepţionarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a Clinicii de Obstetrică-Ginecologie, continuarea implementării sistemului modern de distribuţie a hranei la nivelul spitalului. Am convenit, de asemenea, cu domnul doctor asupra necesităţii continuării investiţiilor la nivelul Secţiilor de Neurochirurgie şi Ortopedie şi a Unităţii de Tratament a accidentelor cerebrale vasculare, precum şi continuarea dialogului cu Banca Mondială în privinţa finanţării proiectelor de modernizare a Secţiilor ATI şi a Blocurilor Operatorii. Aş vrea să mulţumesc echipei de la nivelul spitalului, personal, medical şi nemedical, pentru profesionalismul şi devotamentul cu care şi-a îndeplinit complicata sarcină de a se lupta în fiecare secundă cu boala şi cu moartea. Îmi doresc ca acest spital să-şi urmeze drumul de a reveni printre primele cinci unităţi spitaliceşti din ţară şi să continue şi să-şi ducă la îndeplinire menirea de a fi prima unitate medicală de elită din Transilvania. Plec cu sentimentul datoriei împlinite şi cu speranţa că mă voi reîntoarce, pentru, aşa cum am afirmat-o întotdeauna, sufletul meu a fost, este şi va fi pentru totdeauna alături de acest spital”, a continuat dr. Ovidiu Butuc.

Noul manager, trei piloni de bază

Dr. Claudiu Puiac a declarat că va continua proiectele începute în managementul anterior, planul lui având trei piloni de bază, începând cu sporirea gradului de sănătate al oamenilor şi continuând cu modernizarea actului medical şi recrutarea de cadre medicale din şcoala de medicină mureşeană. „Am intrat în acest spital în anul 1999 ca rezident de anestezie terapie intensivă. Între timp, am străbătut toţi paşii profesionali, am ajuns medic primar de anestezie şi terapie intensivă. Viaţa mea a fost în spital, acum am ajuns managerul acestui spital. Ţin să-i mulţumesc domnului doctor Ovidiu Butuc. Voi apela la dânsul pentru sfaturi pertinente, având în vederea experienţa managerială pe care o are dumnealui. În urma discuţiilor cu dânsul, am înţeles planul şi proiectele pe care le-a început şi eu le voi continua, pentru că mi se pare normal să ajungem la un moment de normalitate şi continuitate a proiectelor. Planul meu are trei piloni de bază: sporirea gradului de sănătate al oamenilor, cu accent pe grupele de vârstă semnificativ afectate, modernizarea actului medical şi maximizarea eficienţei actului medical. De asemenea, trebuie să ţinem cont că municipiul Târgu-Mureş are o puternică şcoală de medicină pe care trebuie să mă bazez din plin în recrutarea noilor cadre”, a declarat dr. Claudiu Puiac, noul manager al SCJU Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE