Amenzi de 17.000 de lei de la ITM Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Amenzi de 17.000 de lei de la ITM

traficul de persoane

Un număr de 98 acțiuni de control din care 51 acțiuni în domeniul relațiilor de muncă și 47 acțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost efectuate la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii iulie. Obiectivul principal al acțiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă l-a reprezentat depistarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 27 persoane care lucrau fără forme legale, s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 30 agenți economici, din care 2 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii au aplicat 44 sancţiuni contravenţionale, din care 23 de avertismente şi 21 amenzi în cuantum de 128.800 lei. De asemenea, s-au dispus 162 măsuri obligatorii, privind deficienţele constatate.

Potrivit unui raport încheiat de Eva Man, inspector șef în cadrul ITM Mureș,  către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a fost înaintată o sesizare de constatare a infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

 Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni pentru 26 angajatori, constatându-se 29 de neconformităţi în domeniul SSM, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, respectiv 26 avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 17.000 lei. Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi cu amendă sunt învățământ secundar, tehnic sau profesional, activități de consultanță pentru afaceri și management, fabricarea preparatelor farmaceutice.

Totodată au fost avizate 14 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE