Home / Cultură / FOTO: Cetatea Medievală, Panteon al artelor şi culturii

FOTO: Cetatea Medievală, Panteon al artelor şi culturii

Distribuie

1Peste 3.000 de târgumureşeni au participat, vineri seara, la spectacolul „Muzica din filme – Hollywood Magic Story”, organizat de Primăria municipiului Târgu-Mureş, Filarmonica de Stat Târgu-Mureş şi Asociaţia penru Integrare Culturală Europeană, cu ocazia redeschiderii Cetăţii Medievale.

Amfitrionul manifestării a fost omul de radio Ioan Chiorean, care a catalogat spectacolul susţinut de Filarmonică drept „cel mai mare concert simfonic al toamnei”. „Concertul de astăzi este încă un cadoul cultural adesat cetăţenilor din oraş. Avem nevoie de astfel de evenimente, avem nevoie de muzică, de artă, de comunicare. Răspunsul este simplu şi este categoric: da, avem nevoie pentru că arta, muzica, comunicarea, dialogul, interculturalitatea ne fac mai buni, mai generoşi, mai luminaţi şi mult mai toleranţi”, a spus Ioan Chiorean. „Astăzi se redeschide Cetatea după doi ani de lucru. S-a muncit mult şi pentru prima dată după 40 de ani această Cetate simbol al oraşului, şi a românilor şi a maghiarilor, este reabilitată şi se redeschide publicului cu un aspect nou”, a completat Ioan Chiorean.

1B

Târgumureşenii, proprietarii Cetăţii

Prezent la manifestare, viceprimarul Claudiu Maior a transmis mulţumiri dascălilor care „au grijă de copiii noştri” şi care „cresc generaţia de mâine”, precum şi membrilor Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş şi cetăţenilor prezenţi. „Fără dumneavoastră, Cetatea ar fi fost goală”, a precizat Claudiu Maior.

Aceleaşi gânduri pozitive au fost exprimate şi de viceprimarul Peti Andras, care s-a declarat mulţumit de modul de finalizare a proiectului. „Mă bucură faptul că am ajuns la destinaţia finală, centru cultural multifuncţional. Mă bucură că târgumureşenii au devenit proprietarii acestui spaţiu”, a spus Peti Andras.

Spectacol de excepţie

Târgumureşenii au răsplătit cu aplauze generoase atât evoluţia Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş, dirijată de Aurel Gheorghiţă, cât şi efectele speciale asigurate de peste 15 tehnicieni, precum şi focul de artificii de la finalul spectacolului.

Tot vineri, în Clădirea Manutanţei din incinta Cetăţii Medievale a fost vernisată o expoziţie de grup organizată de 23 de artişti plastici din Târgu-Mureş, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti Mureş.

[zizigallery id=1782]

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Fotoreportaj: Expoziție unicat a U.A.P. Târgu Mureș la Roma

Distribuie Filiala  din Târgu Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici a organizat în cadrul Accademia di …