Program de educație alternativă pentru viitorii farmaciști Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 93 Vizualizări

Program de educație alternativă pentru viitorii farmaciști

farmacistiSe presupune că după absolvirea facultății vei fi un inginer, medic, economist sau cercetător care va trebui să conducă echipe. Din păcate, aceste aptitudini de leadership necesare nu sunt abordate în curricula universităților din România și vei fi pus în fața faptului de a experimenta conceptul „Trial and error” atunci când vei conduce oameni.

Studenții care doresc să dobândească aceste aptitudini trebuie să știe că se pot înscrie în programul Leaders Education, care a luat naștere în urmă cu cinci ani, tocmai pentru a întâmpina această nevoie de cultivare a educației viitorilor lideri încă de pe băncile universității. Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș va găzdui, în perioada 26-29 octombrie, în premieră, o nouă ediție a programului Leaders Education, realizat cu ajutorul Servier Pharma și UMF Târgu-Mureș și susținut Asociația Studenților Farmaciști Târgu-Mureș (ASF TGM) și Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR). Participarea este gratuită, așa că nu rata cele 12 ore de leadership care te vor face un profesionist mai bun.

Teme de dezvoltare personală și profesională
Potrivit organizatorilor, într-o societate care evoluează constant în foarte multe direcții și într-un timp foarte scurt, „singura modalitate prin care putem ține pasul cu tot ceea ce se întâmplă este să încercăm să ne cunoaștem cât mai bine astfel încât să ne dezvoltăm capacitățile de adaptare în diverse situații, de a lua decizii cât mai eficiente într-un mod cât mai responsabil, de a gestiona situațiile de criză sau de a interacționa cu diferite tipologii de oameni”, a explicat Carmen Rusz, președintele Asociației Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș. „Programul Leaders Education este un program de educație alternativă organizat de Fundația Leaders, al cărui beneficiari direcți sunt studenții. Acest program abordează teme de dezvoltare personală și profesională, precum bazele leadership-ului, comunicare, managementul timpului, lucrul în echipă, desfășurate în intervalul a 4 sesiuni de lucru. Abordarea temelor se face într-un mod interesant și constructiv, prin intermediul unor profesioniști, persoane de succes din domeniu, care pe parcursul acestor sesiuni vor împărtăși experiențe și cunoștințe, dar cel mai important, vor insufla studenților acea dorință de a evolua, acea stare care să-i facă să aspire la a deveni un profesionist în domeniul în care vor activa în viitor. Participarea studenților la acest program este gratuită și presupune completarea unui formular de aplicare care îi va conduce spre un proces de selecție. La finele programului vor fi atestați cu o diplomă de participare”, a declarat Carmen Rusz.
Studenția – perioada construirii personalității
Viitorii farmaciști susțin ideea că perioada studenției este unul dintre cele mai potrivite etape ale vieții când se poate construi o personalitate și când se poate acționa. „Studenția este momentul cel mai prielnic pentru noi să ne construim o personalitate și un mod de a acționa. Până la urmă, a fi „cea mai bună versiune a ta” este o stare de spirit, iar faptul că avem ca transmițători ale acestor stări modele de urmat din domeniul nostru este un lucru de care fiecare dintre noi ar trebui să profite negreșit”, a mai spus aceasta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE