ASA, un punct în „arătura din Bănie” FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

ASA, un punct în „arătura din Bănie”

asaASA Târgu-Mureș a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida din etapa a XVII-a a Ligii I de fotbal, disputată duminică la Craiova, cu una dintre adversarele directe pentru ocuparea unul loc în paly-off, formația locală CS Universitatea. Ambele goluri ale partidei le-au încris mureșenii. Jazvic a deschis scorul în minutul 14 pentru ASA, iar în minutul 35 Costa a trimis cu capul în proprie poartă.
Contestată de drept ca o continuatoare a vechii Universități, „Craioava Maxima”, formația craioveană nu a mai fost susținută din tribune de numărul de spectatori care au fost prezenți atunci când oltenii spulberau în urmă cu două etape pe Dinamo cu 3-0. Aceea era dealtfel o dispută cu multe orgolii. Mureșenii ar fi putut să se desprindă decisiv în prima parte, în care au avut cele mai importante situații de gol. În minutul 3, Romario Kortzorg a reluat din careu peste poartă o pasă primită peste apărarea gazdelor de Ramire Costa. Gazdele au replicat cu un șut imprecis al lui Curelea din interiorul careului, în minutul 9. După cinci minute, un șut din unghi al lui Romario este respins de Bălgrădean până la Jazvic, care a trimis plasat în poarta gazdelor: 0-1. Partida a continuat cu mulți nervi, mai puțin fotbal. ASA a făcut pasul în spate, dar doljenii nu au reușit să-și creeze situații clare de gol. Cei care au avut cele mai bune ocazii au fost tot mureșenii, în minutele 29 și 32, la a doua, Voiculeț reluând acrobatic în bară din vole, o nouă minge respinsă de Bălgrădean. Contrar cursului jocului, la o centrare din lovitură liberă de pe partea dreaptă trimisă de Zlatinski, Costa a trimis cu capul în propria poartă. Până la pauză, Stănciou a mai reținut un șut din lovitură liberă provocată de Golanski, dar mureșenii au intrat la vestiare fără avantajul care putea fi chiar mai mare.
Punct totuși important
Cu o apărare practic improvizată și nenumărate absențe în lot, Cristiano Bergodi caută să conserve rezultatul. Pe un teren impropriu disputării unor jocuri din Liga I, craiovenii, mai acomodați cu condițiile, au dominat partea a doua a întâlnirii, dar nu au reușit să înscrie golul care le-ar fi adus urcarea pe locurile de play-off.  Mureșenii au avut perioade în care au controlat balonul, au avut posesia, combinate cu altele, în care s-au lăsat dominați de gazde, care n-au găsit drumul spre poartă. Stăncioiu a fost practic învins în minutul 86 la șutul lui Zlatinski, dar mingea a lovit aceeași bară care îi salvase pe olteni în prima repriză, la reluarea lui Voiculeț. A fost o a doua repriză în care mureșenii și-au apărat în primul rând avantajul în fața principalei contracandicate în acest moment la ultimul loc care asigură participarea în turneul play-off. Un joc tacticizat și tensionat, combinat cu perioade în care cele două formații au încercat pe rând să-și asigure cele 3 puncte, dar să-și și păstreze locul în primele șase, sau șansele de a aspira la acestea. Eșecul era exclus în ambele tabere. Astfel, finalul s-a jucat fără multe riscuri. Până la finalul sezonului regulat mai sunt 10 etape și miza este în primul rând calificarea în grupul celor care vor lupta pentru podium, dar evitând mai degrabă cea de la lupta pentru supraviețuire.
Au evoluat formațiile:
CSU: Bălgrădean- Dumitraș, Kay, Popov, Vătăjelu, Nuno Rocha, Zlatinski, Mateiu, Bancu, Curelea (60 Băluță), Bawab
Rezerve: Straton, Achim, Ferfelea, Iliev, Madson, Măzărache
ASA: Stăncioiu- Golanski, Bejan, Balaur, Velayos, N’Doye, Brandan, Kortzog (74 Luis Pedro), Voiculeț (63 Hanca), Jazvic (84 Dedov), Ramiro Costa

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE