Share

Home / Sanatate / Posibilități de finanțare a cercetării în perioada 2015-2020

Posibilități de finanțare a cercetării în perioada 2015-2020

posibilitati de finantareDisciplina Chirurgie IV din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează, zilele de 19 și 20 noiembrie, în intervalul orar 14.00 – 18.00, la Centrul Integrat de Medicină Dentară UMF Tîrgu Mureș, cursul postuniversitar „Publicarea în reviste ISI – probleme curente și rezolvarea lor”.

„Cursul este axat pe problemele practice întâmpinate de toți – conceperea și redactarea unei lucrări, documentare bibliografică, alegerea și interpretarea testelor statistice, managementul conflictelor de interese si alte probleme etice sau găsirea unei finanțări adecvate. Majoritatea lectorilor invitați sunt implicați în mod activ în acest sistem, opiniile și sfaturile lor fiind relevante și pertinente în vederea creșterii șanselor noastre de succes. Cu speranța că veți considera acest curs suficient de interesant și util, vă așteptăm cu prietenie colegială”, a transmis dr. Petre Boțianu, directorul cursului.

Care vor fi temele discutate
Potrivit afișului evenimentului, lectorii care vor fi prezenți la curs sunt: prof. dr. Sanda Copotoiu, prof. dr. Marius Mărușteri, prof. dr. Vladimir Bacârea, conf. Olimpiu Sabău Pop, șef de lucrări Călin Avram, șef de lucrări dr. Petre Boțianu, șef de lucrări Tudor Călinici, șef de lucrări Peter Olah, șef de lucrări dr. Cosmin Moldovan, șef de lucrări dr. Septimiu Voidăzan. Astfel, joi, 19 noiembrie, vor avea loc următoarele prezentări: „Structura generală a unei lucrări științifice”, „Posibilități de finanțare a cercetării în perioada 2015-2020”, „Depăşirea barierei lingvistice în redactarea lucrărilor ştiinţifice”, „Plagiatul și alte forme de fraudă academică”, Softurile antiplagiat: posibilităţi şi limite”, „Legislația antiplagiat”. Vineri, 20 noiembrie, se va discuta despre: „Conflictele de interese în cercetare”, „Cum prezentăm datele: statistica descriptivă de bază”, „Cum comparam datele: statistica analitică de bază”, „Interpretarea rezultatelor “semnificative statistic”, „Tehnici avansate de căutarea a resurselor bibliografice cu ajutorul internetului” și „Modalități de creștere a șanselor de succes în sistemul ISI”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Examenul de rezidențiat, amânat!

Examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie, a anunţat, …

Share
Share