Stop scandal, să sune muzica blues Cultură
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 158 Vizualizări

Stop scandal, să sune muzica blues

Organizatorii promit un festival de exceptieVali „Sir Blues” Răcilă, Mike Godoroja, The Soul Fool Band, vedete autohtone şi de peste hotare vor fi capurile de afiş ale primei ediţii a „International Freedom Blues Festival” din Târgu-Mureş, organizat în premieră de către Clubul „Jazz&Blues”. Această primă ediţie va avea loc în după-mesele zilelor de vineri, 13, respectiv sâmbătă 14 noiembrie, în incinta Teatrului „Ariel”.

 Prezentator, Mike Godoroja

Organizatorul, respectiv Demeter József, administratorul clubului, a ţinut să sublinieze că acest festival este pentru şi despre iubitorii genului. Nume consacrate, dar şi rampă de lansare pentru tinerii pasionaţi ai genului. Şi nu în ultimul rând, suplinirea unei lipse resimţite de către iubitorii de blues din oraş. „Simt nevoia să fie şi la noi aşa ceva. La această primă ediţie începem cu doar două zile, şapte formaţii, şi o să vedem cum va evolua pe parcurs. Nu doresc să aduc numai profesionişti. Eu vreau să aduc muzicieni care sunt la început de carieră şi cărora le place muzica blues. Cunoaştem deja câţiva, atât din România cât şi din afară, sunt printre ei care cântă un blues „New Orleans” extraordinar”, a subliniat organizatorul festivalului.

afisAcesta s-a declarat recunoscător pentru ajutorul susţinut al renumitului Mike Godoroja care o să fie şi prezentatorul evenimentului. „Mike Godoroja este permanent lângă mine şi m-a ajutat în toate privinţele. Noi organizăm în jur de 200 de evenimente pe an, de la rock la dans popular. Acesta este însă primul făcut împreună cu un prieten drag, respectiv cu Mike Godoroja, şi primul de gen. Am simţit nevoia pentru că Sibiul face în fiecare an, dar nu face pentru noi. Mureşenii merg de multe ori la festivaluri de gen la Bucureşti”, a explicat Demeter.

Pe lângă numele consacrate amintite, vor participa „BigTonez” din Cluj – Napoca, Bágyi Balázs New Quartet din Budapesta, Cat Rhytm din Bucureşti şi Black River Blues Band din Satu Mare. Blues-ul este la ora actuală unul dintre genurile cele mai populare din lume, existând pe plan mondial peste 40.000 de festivaluri şi gale. Publicul de blues este un public care nu ţine cont de comunitatea din care face parte, întâlnindu-se în mod firesc atât români cât şi maghiari sub umbrela unui spectacol de calitate. Aşa cum promite să fie şi noul festival. „Forever blues. Cred că este important pentru toată lumea după toată agitaţia creată în jurul cluburilor în general să spunem stop joc şi să ascultăm muzică bună”, a fost de părere administratorul Jazz&Blues precum şi al noului Festival, Demeter József.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE