Două zile magice de Dans Sportiv la Hotel President Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 204 Vizualizări

Două zile magice de Dans Sportiv la Hotel President

dance artClubul Sportiv Dance Art Târgu-Mureș, împreună cu Federația Română de Dans Sportiv și Consiliul Județean Mureș va organiza în zilele de sâmbătă și duminică, 14-15 noiembrie, în Salonul Garden al Hotelului President din Târg-Mureș cea de-a VIII-a ediţie a Cupei „Dance Art”. Acest eveniment cultural-sportiv se anunță unul spectaculos, fiind o competiţie de dans sportiv de nivel naţional, în care organizatorii au pregătit și câteva surprize. Una dintre acestea va avea loc cu ocazia Galei de deschidere, sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 16.00, când perechea Paul Moldovan- Cristina Tătar vor oferi un spectacol de înaltă ținută. Cei doi au în palmares, pe lângă numeroasele titluri naționale și alte trofee pe plan intern, 3 titluri de Campioni Mondiali, la tineret și sub 21 ani Latino, ocupând în prezent locul 13 în clasamentul mondial la Adulți (19-35 ani), o premieră în dansul sportiv românesc. Alte demonstrații vor fi susținute de Fodor Csanád și Vaszi Réka, finaliști la Campionatul Național Adulți Standard, sportivi de talie internațională.
Pe lângă cele mai valoroase perechi a clubului vor prezenta dansuri demonstrative și copii din „pepiniera” clubului, fiind la prima lor ieșire în fața publicului. Clubul târgumureșean va fi prezent cu aproximativ 30 de perechi, dar și fete la categoria Solo. „Pentru unii dintre sportivii noștri va fi probabil mai grea această competiție, fiind abia trecuți la o categorie superioară după disputarea Naționalelor pe categorii, dar sperăm la câteva clasări pe podium și calificarea în cât mai multe finale”, ne destăiunuie Somodi Katalin, preşedinte ACS „Dance Art”și antrenoare a sportivilor dublu legitimați Dance Art-CSȘ Târgu-Mureș.

Peste 300 perechi în concurs
La eveniment sunt așteptate peste 300 de perechi de dansatori sportivi din centrele de dans sportiv din întreaga tară.
Dansul ca artă, ca manifestare prin mişcare a spiritului, stă la originea dansului sportiv. Deşi răspândit mai mult decât alte discipline puternice, dansul sportiv are o audienţă mai mică şi mult mai selectivă, pentru că nu se poate desfăşura pe stadioane şi necesită o înţelegere mai profundă a esteticii mişcării. Disciplina impune un număr maxim de 10 dansuri, dintre care cinci sunt la secţiunea standard: vals lent, vals vienez, slow fox, quick step, tango şi cinci la latino-americane: cha-cha, samba, rumba, jive, paso doble. Figurile de dans de care se ţine cont în timpul concursurilor depinde de gradul de dificultate pe care şi-l asumă perechea în cauză. Din acest motiv, competiţiile cuprind mai multe clase, notate de la E (începători) la A (avansaţi), la care se adaugă clasa S (maeştri).
Concursurile se organizează pe categorii de vârstă şi clase valorice (Standard şi Latino), totalizând aproximativ 30 de competiții: Precompetițional (începători)- 2 și 3 dansuri, Clasa Hobby- 4 dansuri, Clasa E- 6 dansuri, Clasa D- 8 dansuri, Open Basic Standard/ Latino- 10 dansuri, Categoria Open- 5 dansuri Latino și 5 Standard.
Dansul sportiv este disciplina cea mai selectivă şi cu cel mai mare impact asupra stilului de viaţă al celui care a practicat-o cu seriozitate, pentru că dansul nu înseamnă doar măiestria mişcării, ci şi sensibilitate, fineţe şi înnobilare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE