Centrul Social Catehetic „Sfântul Ioan Gură de Aur” te face investitor Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 265 Vizualizări

Centrul Social Catehetic „Sfântul Ioan Gură de Aur” te face investitor

DSC_5257

Toți oamenii de credință sunt invitați să se implice într-un proiect umanitar inițiat de Parohia Ortodoxă Târgu-Mureş XIV cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, din cartierul Mureşeni. Conducerea parohiei împreună cu enoriașii săi s-au gândit să le ofere tinerilor și vârstnicilor un loc în care să mai uite de grijile zilnice și să se apropie de Dumnezeu. ” Dacă există Biserica – braţul duhovnicesc, Maria – slujirea spirituală, se ‘impune’ să fie şi braţul material – Marta, slujirea socială, adică construirea unui Centru Social, necesar atât vârstnicilor, cât şi tinerilor” ne spune preotul Ioan Chebuțiu, Parohia Ortodoxă Mureșeni.  Doar că e nevoie de sufletele oamenilor și de dorința lor de a fi alături de cei mai puțin norocoși.

DSC_5255

În anul 2011, a fost concesionată o suprafață de 2.050m² pentru edificarea unui Centru Social. Între timp, această parcelă a fost supusă unui proces revendicativ, desfăşurat între Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș şi moştenitorii în drept. În urma acestui proces, moştenitorii au avut câştig de cauză şi sentinţa a fost în favoarea lor, definitivă şi irevocabilă. Astfel, s-a creat o situație dificilă deoarece, având toate autorizaţiile aprobate, parohia începuse lucrările de construcţie, iar în noile condiţii a fost nevoită să oprească lucrările. În urma unor negocieri şi a aprobării de cumpărare de către Arhiepiscopia Alba-Iuliei, parohia va cumpăra suprafaţa în cauză cuprinsă într-o parcelă mai mare, de 4.734 m², ceea ce presupune un efort suplimentar, concentrat atât pe achiziţia terenului, cât şi pe continuarea lucrărilor de construcţie.

DSC_5264

Între parohie şi moştenitorii de drept s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare, în care se stipulează ca în termen de 15 zile de la întăbularea terenului se va încheia un contract de vânzare-cumpărare în valoare de 50.000 de euro, pe care parohia îl va plăti în termen de un an. ”Din păcate, până la dobândirea terenului nu se va putea construi. Aşadar, am recurs la tipărirea unor certificate de cumpărător-donator cu serie şi număr, cu valoare simbolică, necomercial şi nejuridic, 4800 de m² = 4800 certificate în valoare de 50 lei sau aproximativ 11 euro fiecare.  Ideea a fost de a aduna puţin de la foarte mulţi. Să fii ctitor la construirea unei Biserici, este cea mai mare binecuvântare de la Dumnezeu, privilegiu și onoare în viață, din generație în generație. Dacă ridici o casă lui D-zeu, va ridica și El una pentru tine” a mai adăugat preotul Ioan Chebuțiu.

Prin achiziţionarea unuia sau a mai multor certificate, sau prin donaţii, va fi posibilă achiziţionarea terenului şi, implicit, fiecare devine ctitor şi investitor în acest proiect social. Certificatele se pot achiziționa de pe website-ul www.parohiamureseni.ro .

Potrivit proiectului, în cadrul Centrului Social Catehetic „Sfântul Ioan Gură de Aur” se vor organiza pelerinaje, activități distractive, acordarea de asistență în îngrijirea personală, o comunitate în care vârstnicii să nu simtă poverile bătrâneții. Tot aici, tinerii vor putea  participa la dansuri de societate, drumeții, liturghii, întâlniri cu oameni de succes în diverse domenii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE