Terapie pentru prichindei. Cine le-a citit copiilor povești Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 180 Vizualizări

Terapie pentru prichindei. Cine le-a citit copiilor povești

DSC_5299

Biblioteca Copiilor a găzduit, miercuri, 25 noiembrie, „Biblioterapia prichindeilor”, un eveniment înscris în programul Zilelor Bibliotecii Județene Mureș, ediția 2015. Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Organizația „Salvați copiii”, filiala Mureș, cu participarea elevilor de clasa I de la Școala Gimnazială „Dr. Bernády György” din Tîrgu Mureș, însoțiți de cadrele didactice Adina Mureșan și Liliana Moldovan.

„Cei mici vor fi martorii debutului unui nou proiect care se va derula în Biblioteca Județeană Mureș, care  presupune o lectură publică din partea unui voluntar. Prima ediție va avea un invitat surpriză, un domn care și-a rupt din puținul său timp, pentru a fi alături de copii. La finalul lecturii, copiii își vor învinge teama de a vorbi în fața colegilor, se vor deschide înspre ceilalți”, a declarat dr. Monica Avram, director Biblioteca Județeană Mureș. Întâmplător sau nu, evenimentul cocincide cu debutul celor „16 zile de activism împotriva violenței”, campanie derulată începând cu 25 noiembrie, de Ziua Internațională de Luptă împotriva Violenței asupra Femeii”, organizată de Centrul de prevenire, monitorizare și combatere a violenței în familie din Tîrgu Mures, cărora li s-au alăturat numeroși parteneri, susținători, voluntari. „Campani promovează ideea de a petrece mai mult cu familia. Sperăm să ajutăm acești copii, cu atât mai mult cu cât alături de noi va fi și un psiholog din cadrul Organizației Salvați Copiii”, a mai adăugat Monica Avram.

DSC_5313

În fața invitatului surpriză, Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, copiii au fost fericiți să fie antrenați în discuție de o personalitate a orașului, „prefect” și „șef” după cum l-au definit unii dintre ei, dar dincolo de titulatură, un om care a vorbit natural, firesc, ușor. Invitatul a lecturat povestea  „Cadou de ziua ta” scrisă de Paul Steward, o poveste în care Ariciul și Iepurașul habar nu au când pică zilele lor de naștere, prin urmare hotărăsc să și le sărbătorească a doua zi, ca nu cumva să le piardă., deși nici unul dintre ei nu știe ce cadouri să-și ofere unul altuia, până la urmă, se vor descurca de minune. În cadrul discuțiilor, Ciprian Dobre a ținut să exemplifice copiilor diferența dintre „a auzi”, ceea ce înseamnă doar a recepționa sunetele și „a asculta”, ceea ce înseamnă a auzi, dar și a fi atent la ceea ce se spune, o abilitate care trebuie însușită în relaționarea cu alți oameni. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă relaxantă, mărturie despre uimirea și naturalețea în relație cu viața și cu marile și micile ei momente.

„Biblioterapia prichindeilor” se dorește a deveni o tradiție în comunitatea mureșeană, va avea loc cel puțin de două ori pe lună, iar din luna ianuarie se va desfășura și în limba maghiară.

diana baciulescu

„ Mie îmi place să citesc mai mult despre animale, cărți cu poze multe”, spune Diana Băciulescu.

alisia farkas

„Și mie îmi plac poveștile cu animale, am acasă foarte multe cărți”, exclamă Alisia Farkas.

ilinca gabor

„Am o bibliotecă foarte mare și plină cu cărți acasă, în fiecare zi deschid una din ele”, arată Ilinca Gabor.

SERBAN BERINDEAN

„Îmi plac poveștile, părinții mei întotdeauna îmi cumpără cărți, sunt curios, astăzi, cine ne va citi și din ce carte”, spune Șerban Berindean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!