Home / Agricultura / Mii de dosare de plată, în stand by. Mobilizare generală la APIA Mureş

Mii de dosare de plată, în stand by. Mobilizare generală la APIA Mureş

apiaFuncţionarii de la centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din judeţul Mureş depun eforturi mari pentru a reuşi transferarea în contabilitate a tuturor dosarelor pentru efectuarea de plăţi pentru avans la suprafaţă către fermieri. Vineri, 27 noiembrie, din cele aproape 10.000 de dosare aprobate pentru plată, au fost transferate în contabilitate peste 3.600 de dosare.

28 – 30 noiembrie şi 1 decembrie, zile lucrătoare

Astfel, conducerea APIA Mureş a decis mobilizarea generală a tuturor angajaţilor, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, inclusiv, măsură luată ca urmare a unor deficienţe ale softului informatic al APIA care gestionează toate cererile de la nivel naţional. „În prezent, la toate centrele APIA din judeţul Mureş se lucrează la autorizarea dosarelor la plată către fermieri, şi vorbim aici la plata pentru avans la suprafaţă. Judeţul Mureş se află pe locul 5 pe plan naţional ca şi număr de dosare aprobate pentru plată şi menţionez aici 9.763 de dosare pentru plată în data de 27 noiembrie, din care 3.640 de dosare au fost transferate în contabilitate. Aceşti fermieri urmează să fie plătiţi în zilele următoare. Ţinând cont de faptul că aprobarea dosarelor s-a făcut dosar cu dosar, manual, şi suntem pe locul 5, eu spun că e o performanţă. Din păcate, nu ştiu din ce raţiuni, noi nu am intrat la controlul administrativ al celor în masă. E o operaţiune care se face de la serverul central, de la Bucureşti. Noi nu am intrat din păcate pe această listă, şi cu toate acestea ne aflăm pe locul 5, în condiţiile în care funcţionarii noştri au operat cerere cu cerere. Au fost zile în care funcţionarii au lucrat 20 de ore din 24 de ore, în schimburi, în momentele în care funcţiona aplicaţia. În continuare, în 28, 29 şi 30 noiembrie şi în 1 decembrie vor fi zile lucrătoare. Vom lucra „zi-lumină”. Ultima dată la care se pot aproba dosarele este 30 noiembrie. Avansul e stabilit prin regulament european, între 15 octombrie şi 30 noiembrie. Din cauză că la softul informatic al APIA care gestionează aceste cereri, fapt cunoscut şi din media centrală, am avut nişte probleme cu aplicaţia, sincope care persistă şi în prezent, se fac eforturi susţinute şi deosebite din partea funcţionarilor”, a declarat vineri, 27 noiembrie, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Săvâşcă, directorul executiv al APIA Mureş.16.050 de dosare, în „lista alba”

De asemenea, directorul executiv al APIA Mureş şi-a manifestat optimismul că până la expirarea termenului limită toţi fermierii eligibili vor trece din „lista neagră” în „lista albă” a beneficiarilor. „Sper ca cele 9.673 de dosare să fie transferate azi, mâine. Noi avem 16.050 de dosare în aşa numită „listă albă” sau „white list”, cum o denumim în sistemul informatic, fermieri ale căror cereri pot fi procesate şi autorizate la plată. Avem promisiunea că în cursul zilei de astăzi mai trec încă 10.000 de cereri, urmare a parametrizării softului, şi introduse şi aceste dosare blocate de pe „lista neagră” pe „lista albă”. Din cauza lipsei parametrizării softului s-a făcut această „listă neagră”. Astăzi avem promisiunea dezvoltatorului de soft şi în acest context am mobilizat toţi funcţionarii APIA din toate serviciile, ca să putem gestiona şi autoriza la plată cât mai multe dosare”, a menţionat Ovidiu Săvâşcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Subvenția la motorină pentru trimestrul IV

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început plata ajutorului de stat acordat …