Veterinarii, program non-stop pentru examenul trichinoscopic Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

Veterinarii, program non-stop pentru examenul trichinoscopic

porcDirectorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Vasile-Liviu Oprea, a anunţat vineri, 4 decembrie, că medicii veterinari din judeţ asigură permanenţa pentru efectuarea examenului trichinoscopic, odată cu debutul sezonului de tăiere a porcilor în gospodării, informează Agerpres. „Fac un apel ca toţi proprietarii de porci să facă examen trichinoscopic. Măcelarii ştiu să preleveze probe din pilierii diafragmatici cu care proprietarii trebuie să se prezinte la cabinetele medical-veterinare pentru acest examen. Medicii veterinari au afişat programul de lucru permanent, asigură inclusiv sâmbăta şi duminica, şi pentru probele care sunt descoperite pozitive în teritoriu vom face o contraexpertiză la laboratorul sanitar-veterinar al DSVSA”, a precizat Vasile-Liviu Oprea, citat de site-ul www.agerpres.ro.

Conforma celeiaşi surse, prefectul judeţului, Lucian Goga, a precizat la ultima şedinţă a Colegiului Prefectural Mureş că populaţia trebuie să înţeleagă că examenul trichinoscopic în cazul porcilor sacrificaţi în gospodării este obligatoriu pentru evitarea îmbolnăvirilor. În plus, prefectul a spus că urmează să emită un ordin pentru demararea controalelor şi asigurarea normelor de igienă şi sănătate publică în preajma sărbătorilor de iarnă pentru unităţile de alimentaţie publică.

Trichineloza sau trichinoza este o boală parazitară care poate fi contractată de om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic, care conţine larvele infestante a unui nematod (vierme) cum este Trichinella. Boala se manifestă prin dureri musculare, febră şi tulburări gastro-intestinale.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE