Se recrutează tineri ucenici pentru Germania Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

Se recrutează tineri ucenici pentru Germania

sediu-cgs-galati-angajari-338626

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș anunță organizarea preselecției pentru tinerii care doresc să urmeze cursuri de ucenicie sau stagiatură pe o perioada de 3 ani la angajatori din Germania. Acțiunea e înscrisă în cadrul programului de formare profesională duală MobiProEU – The Job of my Life, lansat ȋn anul 2013 de Ministerul Federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenției Federale de Muncă și a Centralei de Mediere a Străinilor și Specialiștilor ZAV.

Potrivit informațiilor date de Gheorghe Ștef, director executive AJOFM Mureș, sunt disponibile 22 de locuri ȋn meserii precum operator maşini prelucrare sticlă şi ceramică (2 posturi), mecanic industrial (4 posturi), lucrător metal specializat în tehnologie structurală (4 posturi), mecanic proces în industria non metalelor – specializat în produse prefabricate din beton (2 posturi), lucrător prefabricate din beton (1 post), inginer mecatronică în tehnologia refrigerării (2 posturi), ceramist industrial (3 posturi), tehnician inginerie electronică/mecanic echipamente electronice (4 posturi).

”Pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă ȋntre 18 și 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii de şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de master, care până în momentul înregistrării în acest program nu au locuit în Germania pe o perioada mai mare de 3 luni și care nu au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară” menționează Gheorghe Ștef.

Programul de formare profesională duală presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/săptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri între 8 – 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Mureș, care sunt interesate de acest program, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureș, str. Iuliu Maniu nr.2, telefon 0265/266553, până în data de 07.01.2016, pentru a fi înregistrate în baza de date. Pentru înregistrare este nevoie de o cerere tip, care se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă, copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni), C.V model  Europass (cu fotografie) în limba română, engleză sau germană (dacă este cazul), cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni) și adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE