FOTO: Gala Sportului Mureșean, o ediție diferită, aceeași câștigătoare Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 485 Vizualizări

FOTO: Gala Sportului Mureșean, o ediție diferită, aceeași câștigătoare

DSC_0492Ediția 2015 a Galei Sportului Mureșean a avut o desfășurare diferită față de cele precedente. Revenită după mai mulți ani în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, evenimentul a vibrat la atmosfera dată de sutele de copii prezenți, de la diverse cluburi sportive, departamentale sau particulare, reprezentând aproape toate ramurile sportive practicate în județul Mureș. Membrii cluburilor au oferit asistenței demonstrații de tehnică, virtuozitate, dar și mai mult entuziasm. Au intrat pe parchetul Sălii Sporturilor pe rând practicanți ai disciplinelor olimpice sau neolimpice, sporturi mai mult sau mai puțin cunoscute.
Spectacolul a început cu demonstrații secțiilor de lupte, ciclism și canotaj a Clubului Sportiv Mureșul Târgu-Mureș. Au urmat judoka clubului Samuraii Florii de Cireș Voiniceni, după care în „arenă” au intrat micii sportivi ai Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert”, cu jucătorii de tenis de masă, ai secției de lupte, sau cu cei mai mici practicanți ai dansului sportiv, care au obținut rezultate deosebite în colaborare cu clubul Dance Art, condus de soții Somodi Marton și Katalin. La mesele de tenis de masă și pe tatami au intrat și jucătorii și practicanții artelor marțiale ai cluburilor Iris, Sakura și Olympicus, care angrenează numeroase persoane cu dizabilități.

Program variat, spectacol pentru toate gusturile
Între reprezentații au colorat atmosfera majoretele și practicantele gimnasticii ritmice ale Liceului cu Program Sportiv. Primele premieri i-au avut în prim plan pe cei mai tineri sportivi mureșeni, secțiunea „Tinere speranțe”. Au fost premiați 16 sportivi, de la 9 ramuri sportive. Un lucru de remarcat, subliniat și de către reprezentantul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Tiberiu Bidiga, aceștia sunt practicanți ai unor ramuri sportive olimpice. Așadar, sportul mureșean are șanse ca printre aceștia unii să se numere printre participanții la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020.
Spectacolul a continuat cu demonstrații a celor mai mici practicanți a cluburilor de handbal, fotbal, sau a unor discipline mai puțin populare și cunoscute, cum sunt fotbalul american, kendo, sau auto și aero modelism. Aceasta din urmă a adus multe medalii la competiții mondiale majore și a trezit interesul asistenței prezente în sală, îndeosebi celor mici.
Nici „legendele” nu au fost uitate
Pe parcursul demonstrațiilor, fără formalitățile din edițiile precedente, cu urcări pe scenă, care nu a mai existat de această dată, au fost premiate și fostele glorii ale sportului mureșean, precedate de un moment de reculegere în memoria celor care nu se ma află printre noi. Următoarele secțiune premiate au fost cele pe echipe, juniori și seniori. Un moment inedit între acestea a fost însă unul mult gustat de asistență, un concurs între cei mai reprezentativi sportivi mureșeni. Aceștia s-au întrecut în aptitudini multiple cu trei aruncări la coșul de baschet, trei mingi aruncate în poarta de handbal de la mijlocul terenului, alte două mingi de handbal și apoi trei de fotbal. „Competiția” a continuat cu o minge de fotbal american (ovală, pentru cei care nu cunosc) la „bețele” de popice și dusul pe bicicletă a unei tave pe care se aflau șase mingi de tenis de masă. Deși a fost singura care nu a dus până la capăt ultima probă, care oferea un număr de puncte dat de mingile de celuloid rămase pe tavă, câștigătoarea, surprinzătore, a fost cea care urma să fie prezentată ca sportiva mureșeană a anului: pentru a doua oară consecutiv, aceasta este Apostolache Kiss Andrea, de la secţia de arte marţiale a Clubului Sportiv Mureşul Târgu-Mureș. Andrea, antrenată de Horváth Attila, este triplă campioană mondială la wu shu. Acestea le-a cucerit la Campionatele Mondiale de Arte Marţiale Unificate de la Benidorm, Spania, la taijiquan wushu, dar anul acesta a mai cucerit alte 4 medalii de aur la Campionatele Balcanice de la Burgas, Bulgaria, alte 2 la Campionatele Naţionale de wushu modern, precum şi 2 medalii de aur la Cupa României la wushu tradiţional. Pe locul secund s-a clasat Szekely Ildiko, practicantă de karate WKC la CS Sakura Târgu-Mureş), iar pe locul 3 s-a clasat perechea de dans sportiv Mirona Gliga-Roman Ciflicli, de la CS Dansul Viorilor Reghin, campioni mondiali la show dance. Dacă a doua clasată nu a fost prezentă, perechea clubului reghinean a oferit într-adevăr un show, la fel ca și surprinzătoarea câștigătoare a „Concursului campionilor”, care a oferit momente de grație, cu sabia în mână.

Secretele succesului: munca și perseverența
În ultimii ani, cea mai înaltă treaptă a podiumului Galei Sportului Mureșean a fost ocupată mai mereu de reprezentanții artelor marțiale a Clubului Sportiv Mureșul Târgu-Mureș. Antrenorul Horváth Attila consideră că această supremație a unei ramuri, totuși neolimpice, care are de „recuperat” un „handicap” în sistemul de punctare se datorează seriozității și muncii. „A fost un an greu, cu multe competiții importante. Suntem din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și consider că acest lucru se datorează în primul rând că totul se datorează seriozității și muncii. Nu avem sărbători, nu avem pauză, iar faptul că depășim sporturile olimpice, care beneficiază de un alt criteriu de punctare este o dovadă în plus. Cred că din anul 1992 am lipsit o singură dată din primii zece, deseori am și câștigat primul loc. Rezultatele sunt meritul tuturor celor implicați, fără seriozitate și dăruire nu pot fi obținute. ”, a declarat antrenorul laureatei.

Wushu, prin Apostolache Kiss Andrea, din nou pe cea mai înaltă treaptă
Al doilea an consecutiv, sportiva județului Mureș, Apostolache Kiss Andrea: „Sunt foarte fericită pentru ce am reușit în acest an, în care am câștigat a doua oară titlul de cel mai bun sportiv mureșean. Mulțumesc în primul rând antrenorului meu, care îmi este alături, știe întotdeuna ce trebuie făcut. Trebuie să mulțumesc și soțului și familiei, care mi-au fost și ei mereu alături, tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au susținut. Am muncit și muncesc mult să demonstrez țării și lumii întregi că wushu este un sport de calitate, care sper să ajungă și el un sport olimpic. Părerea mea legată de faptul că un sport neolimpic este mereu în frunte este că nu contează ce sport practici, ci cum o faci. Contează de asemenea și încrederea în propriile forțe, încrederea pe care ți-o acordă antrenorul și ceilalți din jur”, s-a destăinuit sportiva județului Mureș.

Laureații Galei Sportului Mureșean 2015

Cei mai buni sportivi:
1- Apostolache Kiss Andrea, arte marţiale CS Mureşul Târgu-Mureș
2- Székely Ildiko, karate WKC (CS Sakura Târgu-Mureş)
3- Mirona Gliga-Roman Ciflicli, dans sportiv (Dansul Viorilor Reghin)
4- Constantin Hârgău, canotaj (CS Mureşul)
5- Piringer Beáta, ciclism (CS Mureşul)
6- Monica Mădălina Florea, atletism (CAM Sighişoara)
7- Varo Norbert, fotbal –tenis (Gombos Martial Arts Târgu-Mureş)
8- Poczo Zoltán, arte marţiale (CS Sport Black Diamond)
9- Cristina Tătar-Paul Moldovan, dans sportiv ( Dance Art Târgu-Mureş)
10- Monica Cojocaru, ciclism (CS Mureşul)

Categoria juniori:
1- Málnási Jozsef, ciclism (CS Mureşul)
2- Varga Kristina, tenis de masă (CSŞ Târgu-Mureş)
3- Schlier Zsuzsa, scrimă (CSŞ Târgu-Mureş)
4- Simon Gergo, triathlon (CS Masters Ski&Bike Târgu-Mureş)
5- Fangli Henrieta, înot (CSŞ Târgu-Mureş)
6- Viorel Iclănzean, canotaj (CS Mureşul)
7- Mihnea Ionuţ Ognean, şah (CSŞ Târgu-Mureş)
8- Kovács Noémi, atletism (CS Torpi Târgu-Mureş)
9- Bianca Bărdiţă, popice (CS Electromureş Romgaz)
10- Darius Stan, karate WKC (CS Dragon Do Târgu-Mureş)

Speranţe: Dénes Bianca (atletism), Tudor Bichis (baschet – BC Mureş), Solyom Botond (baschet -CS Mureşul), Szász Andrea (cantoaj – CS Mureşul), Anita Clementina Ádámosi (gimnastică – LPS Târgu-Mureş), Carla Georgiana Lircă, Dan Laurenţiu Gliga şi Tamás David (toţi de la Samuraii Flori de Cireş), Gergely Ana şi Orosz Kriszta (ambele de la CS Sparta Târnăveni), Aris Priţa (karate WKC – Dragon Do), Alex Mătea, Biro Kristian (ambii de la CSŞ Târgu-Mureş), Kacso Noémi (nataţie -CSŞ Târgu-Mureş), Andrea Luduşan, Ungvári Evelyn (ambele de la CSŞ Târgu-Mureş, tenis de masă).

Sportivi cu dizabilităţi: Claudia Boantă, Tiberiu Oreian, Ördög Pál Levente, David Maria, CS Iriris, Szánto Attila, Ciprian Strete, Radu Răchită, Ştefan Moise, Vasile Tinu Pop, Nagy András.

Echipe seniori: ASA Târgu-Mureş (fotbal), câștigătoarea Superculei României și vicecampioană, BC Mureş (baschet), finalistă a Ligii Naționale și a Cupei României, City`us Târgu-Mureş (futsal), campioană și finalistă a Cupei României
Echipe juniori: CSU-CSȘ Medicina Târgu-Mureş (volei feminin), CSŞ Târgu-Mureş (hochei pe iarbă masculin) şi CS Electromureş Romgaz Târgu-Mureş (popice feminin), toate campioane naționale.
De asemenea, au fost premiați 51 de sportivi veterani care au obținut performațe notabile pe parcursul anilor. La categoria „surprize” pot fi consemnate, printre altele, absența echipelor de fotbal ASA feminin, vicecampioană națională și finalistă a Cupei României, sau a clubului de handbal Olimpic Târgu-Mureș, campioană cu una dintre echipele de junioare.

[zizigallery id=1867]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE