Dorul de libertate al lui Nistor Man Politic
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 460 Vizualizări

Dorul de libertate al lui Nistor Man

5_Nistor Man

Profesorul de istorie, revoluţionarul, deţinutul politic Nistor Man se gândeşte la libertate atunci când vorbeşte despre Revoluţia din Decembrie 1989. Şi condamnă comunismul.
“Omenirea a luptat mereu pentru libertate. Libertatea este un drept dăruit de Dumnezeu popoarelor, spunea Hugo Grotius. Acest drept ne-a fost furat de communism. Eram aici în acest sediu când au apărut jurnalişti din Anglia, Beligia, Suedia care ne-au întrebat cum a fost Revoluţia? Am răspuns că avem 1500 de morţi, mii de răniţi, mii de arestaţi. Mi-au spus că România a dat cea mai frumoasă lecţie despre ce a însemnat comunismul . (…) Comunismul a fost cea mai grea epocă a lumii. A asasinat peste 100 de milioane de oameni, mai mult decât în cele două războaie mondiale la un loc. Revoluţia nu a fost numai binevenită în istoria omenirii, chiar suntem datori să îi cinstim pe eroii noştri, pe cei care au trăit acele perioade de glorie”, ne-a declarat, în 2014, profesorul Nistor Man, fost deținut politic și participant la Revoluție
Ligia VORO
Foto: Eliodor MOLDOVAN

N.a. Aceste selecțiuni sunt extrase din articolele publicate într-o revistă editată de Zi de Zi, dedicată celor 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE