Home / Social / Revelionul copiilor din centrele de plasament

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Revelionul copiilor din centrele de plasament

12378103_868611993251411_7033276293539542501_o (1)

Românii și-au asigurat revelionul, fie prin rezervări la diferite hoteluri în diferite destinații turistice, fie prin rezervări de mese în cluburi sau restaurante în oraș, fie acasă cu prietenii. Grijile lor se îndreaptă către artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice, sarmale și vinul de casă. Foarte puțini se întreabă unde petrec și ce fac, în noaptea dintre ani, copiii din centrele de plasament.

Potrivit informațiilor date de Elida Deak, director executiv adjunct DGASPC Mureș, cunoscând unii copii de la biserică, și anul acesta sunt familii care au dorit să ofere micuților bucuria sărbătorilor de iarnă, depunând din timp cereri la sediul Direcției Generale pentru Protecția Copilului, pentru a-i găzdui. Cei mai mulți dintre ei, minori, vor avea parte de căldura unui cămin de Revelion, masă caldă, dar și de alte jocuri și activități organizate de angajații de serviciu, în casele unde sunt ocrotiți. ”Pentru că sărbătorile de familie și tradițiile îi oferă copilului, din cea mai fragedă copilărie, sentimentul de dragoste, unii copii își vor petrece noaptea specială alături de cei dragi, fie la părinți, fie la bunici sau alte rude care au solicitat învoirea lor. Unii majori s-au învoit câteva ore în oraș, la prieteni sau colegi de școală, dar avem și copii în plasament la familii care au plecat în străinătate, în vacanță, pentru că cel mai mult ei se bucură de vacanță” a adăugat Elida Deak. Noaptea de Revelion este una specială, în care fiecare își pune toate speranţele pentru un an nou mai bun. La ce speră acești copiii abandonați, este ușor de ghicit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dacă e vineri, e ”Inițiativa Antidrog!”

În perioada 29 mai 2020 – 1 septembrie 2020 Centrul de Prevenire, Evaluare  și Consiliere …