Tinerii chirurgi din Tîrgu Mureș, planuri ambițioase pentru 2016 Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Tinerii chirurgi din Tîrgu Mureș, planuri ambițioase pentru 2016

tinerii chirurgiSocietatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), filiala Tîrgu Mureș, a organizat, pe tot parcursul acestui an, o serie de comunicări științifice, în domeniul chirurgiei generale, al obstetricii, dar și workshopurile „Knots and Sutures: Noduri și Suturi”, pe care tinerii chirurgi doresc să le organizeze și pe parcursul anului următor. În acest sens, studenții sunt invitați să participe la acestea.

Printre temele abordate în cadrul acestor workshopuri s-au numărat: măsuri de asepsie și antisepsie, instrumentele chirurgicale de bază și folosirea lor, noduri chirurgicale, managementul plăgii, hemostaza, laparotomie și parietorafi, tipuri de suturi și pansamente și bandaje. SSCR Tîrgu Mureș urmărește în permanență descoperirea de noi membri interesați de implicarea în activitățile desfășurate.
„Condiția esențială pentru acceptare este participarea și terminarea cu succes a workshopului de bază oferit de Societatea Studențească de Chirurgie din România: Noduri și Suturi (Knots&Sutures) anterior momentului înscrierii. Excepție de la această regulă fac studenții de anul III+ care au dreptul de înscriere asigurat de către participarea și terminarea cu succes a workshopului Basic Surgical Skills (BSS) anterior momentului înscrierii. Urmează completarea de către persoana interesată a unui formular online ce va fi evaluat obiectiv de către membrii aflați în consiliul de conducere SSCR Târgu-Mureș, iar în cazul în care în urma acestei etape se consideră benefică Societății posibila contribuție a celui interesat, acesta va fi contactat pentru stabilirea unui interviu. Detaliile și pașii suplimentari vor fi discutați la finalul interviului”, au transmis reprezentanții SSCR Mureș.

Cum arată workshopurile
Potrivit SSCR, workshopul are o componentă teoretică susținută de către echipa de studenți și organizatori sub forma unor prezentări ilustrate și o importantă componentă practică, constând în succesiuni de demonstraţii realizate de instructorul principal ale cărui indicaţii vor fi urmate pas cu pas de către cursanţi la mesele de lucru. La finalul cursului practic, participantii susțin un test practic de evaluare în urma căruia obțin un punctaj. Acest punctaj, deși important pentru organizatori pentru a testa eficacitatea cursului, este pur informativ și nu este trecut pe diploma de participare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE